• Κοινωνία

    Πρέβεζα: Βιασμό της 84χρονης που βρέθηκε άγρια ξυλοκοπημένη έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή

    • NewsRoom

    Ο 40χρονος Πακιστανός που κατηγορείται για την επίθεση στην 84χρονη στην Πρέβεζα


    Σοκ είχε προκαλέσει η είδηση που έγινε γνωστή την περασμένη Κυριακή, σχετικά με μία 84χρονη γυναίκα στην Πρέβεζα, η οποία βρέθηκε άγρια ξυλοκοπημένη και ημίγυμνη στο κρεβάτι του σπιτιού της.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, η γυναίκα έφερε σοβαρά τραύματα, κυρίως στην περιοχή του κεφαλιού της. Την άτυχη 84χρονη, που ζει μόνη της, βρήκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ένα συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ, αλλά και τις αστυνομικές Αρχές.

    Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και από εκεί διασωληνωμένη σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων σε κωματώδη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή της. Η κατάσταση της 84χρονης κρίθηκε εξαρχής ιδιαίτερα κρίσιμη, κυρίως λόγω των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, τις οποίες έφερε.

    Οι αστυνομικές Αρχές ξετύλιξαν γρήγορα το κουβάρι της υπόθεσης και ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη λίγες ώρες μετά το περιστατικό από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στην περιοχή του Παντοκράτορα, προβάλλοντας μάλιστα αντίσταση στις Αρχές. Πρόκειται για υπήκοο του Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

    Οι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα στα ίχνη του μιας και θεωρήθηκε από την πρώτη στιγμή ύποπτος αφού τον Μάρτιο του 2019 είχε κατηγορηθεί πως επιχείρησε να την βιάσει.

    Την Κυριακή, ο 40χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του prevezanews.gr, ο 40χρονος φαίνεται να ισχυρίστηκε από την αρχή πως δεν θυμάται τι είχε συμβεί, ενώ επικαλέστηκε το γεγονός πως ήταν μεθυσμένος. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, ισχυρίστηκε πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με την γυναίκα.

    Στην 84χρονη γυναίκα διενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν υπέστη βιασμό. Σύμφωνα με το prevezanews.gr, χθες, Τρίτη, διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Πρέβεζας και από εκεί στην Εισαγγελία το πόρισμα του ιατροδικαστή, το οποίο επιβεβαιώνει το εφιαλτικό σενάριο, αναφέροντας ότι η ηλικιωμένη γυναίκα κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

    Παραιτήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης μετά το πόρισμα του ιατροδικαστή

    Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι, έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο δικηγόρος ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 40χρονου Πακιστανού παραιτήθηκε από την υπόθεση.

    Έτσι πλέον, η δικογραφία, εκτός από την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, περιλαμβάνει και την κατηγορία του βιασμού.

    Ο 40χρονος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για τις δύο βαρύτατες κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει.



    ΣΧΟΛΙΑ