• Κοινωνία

    Predator: Δικαστική συνδρομή των ΗΠΑ ζητούν οι Έλληνες εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση


    Τη δικαστική συνδρομή των ΗΠΑ ζητούν οι Έλληνες εισαγγελείς, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη των SMS που φέρονται να παγίδευσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των καταγγελλόντων πολιτικών και δημοσιογράφων.

    Οι εισαγγελείς που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση απέστειλαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ καθώς εταιρείες που φέρονται να απέστειλαν τα μηνύματα-κοριούς εμφανίζονται να δηλώνουν σε αμερικανικές πολιτείες την έδρα τους.

    Οι εισαγγελείς, με το έγγραφο τους, ενημερώνουν τους Αμερικανούς ομολόγους τους ότι αναζητούν τη διάπραξη ενδεχόμενων αδικημάτων, όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων και αιτούνται στοιχεία για τις επίμαχες εταιρείες.

    Το ζητούμενο στην παρούσα φάση της εισαγγελικής έρευνας είναι να εντοπιστούν οι αποστολείς των ύποπτων μηνυμάτων, ώστε να γίνει εφικτή η περαιτέρω εξέλιξη της έρευνας.

    Αναμένοντας την απάντηση των αμερικανικών αρχών, οι εισαγγελείς συνεχίζουν να καλούν και να εξετάζουν μάρτυρες ενώ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται η εξέταση των κατασχεθέντων στις πρόσφατες εφόδους σε γραφεία εταιρειών και σπίτια προσώπων που φέρονται να συνδέονται με τις εταιρείες που εμπορεύονται το παράνομο στην Ελλάδα λογισμικό Predator.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρειος Πάγος: Τις επόμενες ημέρες η οριστική γνωμοδότηση για το αν μπορεί κάποιος να ενημερώνεται για παρακολούθησή του από την ΕΥΠ

    Υποκλοπές: Στο Ευρωκοινοβούλιο προσφεύγει και ο Λοβέρδος



    ΣΧΟΛΙΑ