ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διευκρινίσεις για το πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες σε αυτές τις εκλογές έδωσε με δήλωσή του ο γενικός γραμματείας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης. Όπως αναφέρει ο γγ του υπουργείου, όσοι έχουν εγγραφεί στο παρελθόν σε καταλόγους ετεροδημοτών, ψηφίζουν για τις ευρωεκλογές ως ετεροδημότες, όμως για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ψηφίζουν στον τόπο βασικής εγγραφής τους.
Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Πουλάκη αναφέρει τα εξής:
“Προς αποφυγή ταλαιπωρίας των εκλογέων που έχουν εγγραφεί οποτεδήποτε κατά το παρελθόν πριν τις 28 Φεβρουαρίου να ψηφίσουν ως ετεροδημότες, υπενθυμίζονται τα εξής:
Η αίτηση κάποιου εκλογέα να περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών ισχύει στο διηνεκές, εκτός αν ανακληθεί. Επομένως, όποιος εκλογέας έχει στο παρελθόν εγγραφεί στους καταλόγους των ετεροδημοτών και δεν έχει διαγραφεί μεταγενέστερα, ψηφίζει στις αυριανές ευρωεκλογές ως ετεροδημότης και δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει στον τόπο βασικής εγγραφής του (στο Δήμο, δηλαδή, όπου είναι δημότης). Αντίθετα, ο θεσμός του ετεροδημότη δεν ισχύει, με βάση την εκλογική νομοθεσία, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Επομένως, όσοι/όσες είναι εγγεγραμμένοι ως ετεροδημότες :
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δεύτερη χρονιά με Τραμπ στις ΗΠΑ: Ευχαριστημένοι ή όχι; Τι πιστεύουν και τι επιθυμούν οι ψηφοφόροι του
- Super Bowl 2026- Τα χρήματα που λαμβάνουν νικητές και ηττημένοι
- Παπασταύρου από Πάτρα: Αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε χρόνο-ρεκόρ
- Road trip στην Ιταλία: Από το πλοίο στον δρόμο χαράζοντας τη δική σου διαδρομή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.