• Κοινωνία

    Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πώς κινούνται σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

    • NewsRoom


    Με προβλήματα λειτουργούν και σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική, εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας «Μήδεια»

    Προβλήματα στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έφερε, μεταξύ άλλων, το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» από την Αττική.

    Σήμερα, με τον καιρό να έχει «μαλακώσει» όπως φαίνεται, συγκριτικά με χθες, η λειτουργία των περισσότερων γραμμών έχει αποκατασταθεί. Ωστόσο, παρατηρούνται ακόμη κάποια προβλήματα.

    Ειδικότερα, πριν από τις 7 το πρωί ξεκίνησαν από τα αμαξοστάσια τα λεωφορεία (γραμμές ΟΣΥ, ΚΤΕΛ) και τα τρόλεϊ. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που άφησε η κακοκαιρία «Μήδεια», παρατηρούνται κάποιες δυσκολίες στις μετακινήσεις των οχημάτων σε τοπικές γραμμές στα Βόρεια Προάστια.

    Σε ό,τι αφορά στο μετρό, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Οι επιβάτες μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

    Στη γραμμή 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) τα δρομολόγια διεξάγονται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη, ενώ ήδη γίνονται δοκιμαστικά δρομολόγια (χωρίς επιβάτες) στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά, προκειμένου να επιτραπεί τις επόμενες ώρες η κυκλοφορία των συρμών σε όλο το δίκτυο. Χωρίς προβλήματα γίνονται τα δρομολόγια του τραμ σε όλο το δίκτυό του.

    Τέλος, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στην υποδομή σήμερα, θα κυκλοφορήσουν περιορισμένα δρομολόγια του προαστιακού στις διαδρομές Κιάτο- Λιόσια, Λιόσια – Πλακεντίας, Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Εφόσον τα προβλήματα αποκατασταθούν θα υπάρξει και σταδιακή αποκατάσταση των δρομολογίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά ο χιονιάς στην Αττική – Πού αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις και σήμερα

    Κακοκαιρία «Μήδεια»: Παγετός στους δρόμους-Επί ποδός η Πολιτική Προστασία για να αποκατασταθούν οι βλάβες

    Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής – Τι θα γίνει με τις αδιάθετες δόσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ