• Κοινωνία

    Πώς εξιχνιάστηκε δολοφονία μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ 34 χρόνια μετά

    Αμφιλοχία


    Στραγγαλισμένος στο αυτοκίνητό του είχε βρεθεί το 1985 ο Μπάρι Κρέιν

    Ήταν 5 Ιουλίου του 1985 όταν το άψυχο σώμα του τηλεοπτικού σκηνοθέτη και παραγωγού Μπάρι Κρέιν βρέθηκε τυλιγμένο με σεντόνια στο γκαράζ του σπιτιού του στο Λος Άντζελες.

    Ο Κρέιν, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ηλικία 58 χρονών, είχε σκηνοθετήσει επεισόδια επιτυχημένων αμερικανικών σειρών, όπως «Ντάλας», «Hawaii Five-O», «Επικίνδυνες Αποστολές», «Ο Απίθανος Χαλκ» και άλλων μεγάλων παραγωγών.

    Ο δράστης δεν βρέθηκε ποτέ, παρά τις έρευνες των Αρχών. Ωστόσο, 34 χρόνια αργότερα, νέα στοιχεία οδήγησαν την αστυνομία στη σύλληψη του δράστη.

    Οι αστυνομικές Αρχές εξέτασαν για τέταρτη φορά το όχημα του θύματος, όπου βρέθηκαν ίχνη ενός άνδρα, που εργαζόταν στην πόλη Ράδερφορντ Κόλετζ.

    Ο λόγος για τον τότε 18χρονο Έντουιν Χάιατ, ο οποίος για άγνωστους λόγους ξυλοκόπησε και στραγγάλισε τον Κρέιν.

    Μπάρι Κρέιν

    Αφού η αστυνομία εντόπισε τον φερόμενο ως δράστη για την υπόθεση της δολοφονίας του παραγωγού, τον παρακολούθησαν, περισυνέλεξαν τις γόπες από τα τσιγάρα που κάπνισε και προχώρησαν σε ταυτοποίηση DNA, η οποία και έδειξε ότι όντως ο Χάιατ είναι ο δράστης.

    Την περασμένη Πέμπτη, ο ίδιος οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, κατά την προσαγωγή του, υποστήριξε ότι δεν θυμάται να διέπραξε το έγκλημα.

    «Όλα είναι πιθανά (να έχουν γίνει) εκείνη την εποχή, καθώς τότε έκανα εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών», δήλωσε στις κάμερες.

    Έντουιν Χάιατ

    Μάλιστα, πρόσθεσε πως δεν θυμόταν το θύμα του και δεν τον αναγνώρισε από την φωτογραφία του, ωστόσο θυμήθηκε το όνομά του, όταν οι αστυνομικοί το ανέφεραν.

    Άγνωστος παραμένει ο λόγος που ο 52χρονος προχώρησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.



    ΣΧΟΛΙΑ