• Κοινωνία

    Πορτογαλία: Μεγάλα προβλήματα στα δρομολόγια από απεργία των σιδηροδρομικών


    Μεγάλα προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων στην Πορτογαλία προκλήθηκαν σήμερα από 24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών, οι οποίοι ζητούν κυρίως αυξήσεις των μισθών, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία CP.

    Σχεδόν το 93% των προγραμματισμένων δρομολογίων των τρένων είχε ανασταλεί από τα μεσάνυχτα ως σήμερα το πρωί στις 08:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδος) στο σύνολο της χώρας, ήτοι 235, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η CP.

    Τα συνδικάτα υπολογίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση αυτή σε περίπου 95%.

    Με εξαίρεση τα τρένα που εκτελούν διαπεριφερειακά δρομολόγια, τα οποία εξυπηρετούνται σε ένα ελάχιστο επίπεδο, “η κυκλοφορία έχει πρακτικά διακοπεί από τον βορρά ως τον νότο της χώρας”, δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Ολιβέιρα, συντονιστής του Fectrans, που είναι το βασικό συνδικάτο του τομέα μεταφορών, το οποίο προκήρυξε την απεργία.

    Οι απεργοί ζητούν αύξηση 90 ευρώ για όλους τους μισθωτούς, ενώ οι μισθολογικές αυξήσεις που προτείνονται για φέτος ανέρχονται σε 0,9%.

    Για τους εργαζόμενους, “η αύξηση 0,9% σημαίνει στην πραγματικότητα άλλη μια χρονιά χωρίς αύξηση των μισθών, σε ένα πλαίσιο στο οποίο το κόστος ζωής αυξάνεται κατακόρυφα”, υπογράμμισε ο αξιωματούχος του συνδικάτου.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Φιλιππίδη: Τι κατέθεσε η δεύτερη μηνύτρια του ηθοποιού

    Αλεξανδρούπολη: Άνδρας έχασε τη ζωή του όταν εγκλωβίστηκε σε ρομποτικό κάδο πολτοποίησης απορριμμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ