• Κοινωνία

    Πορεία αντιεξουσιαστών για τον Κουφοντίνα – Κλειστή η Πανεπιστημίου

    Κουφοντίνας

    Δημήτρης Κουφοντίνας


    Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα Προπύλαια αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, με αίτημα να δοθεί η άδεια που δικαιούται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που κρατείται στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στο Βόλο.

    Ο βασικός εκτελεστής της «17 Νοέμβρη», υπέβαλε την έβδομη κατα σειρά αίτηση αδείας του, από τις αγροτικές φυλακες Κασσαβέτειας, όμως ο εισαγγελέας Βόλου δεν την υπέγραψε καθώς δεν συμφώνησε μαζί της ενώ στο παρελθόν είχε υπογράψει την έκτη κατά σειρά αίτηση του κρατούμενου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας εδώ και πέντε μέρες, από τις 2 Μαΐου, και χθες τη νύχτα μεταφέρθηκε προληπτικά στα επείγοντα του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου.

    Σε ανακοίνωση της η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα» που διοργανώνει την συγκέντρωση και πορεία υπογραμμίζει πως «Κόντρα στις μεθοδεύσεις αυτές, ενάντια στην «αντι»τρομοκρατική νομοθεσία και στη διάταξη περί εισαγγελικού βέτο για τις άδειες, οι δυνάμεις του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού κινήματος οφείλουν να σταθούν δίπλα στο Δημήτρη Κουφοντίνα που καλείται για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει το αυτονόητο»

    Το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» αναφέρει ότι «ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ξεκίνησε μια νέα απεργία πείνας για το αυτονόητο, υπονομεύοντας την ήδη επισφαλή υγεία του και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Αυτό είναι το «κόκκινο νήμα» της συνέπειας και της αξιοπρέπειας που είναι η υπεράσπιση και η απάντηση του σ’ αυτούς που επιδιώκουν την εξόντωσή του. Τα τέρατα που λατρεύουν τις φυλακές τύπου Γ΄ καραδοκούν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βόλος: Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας



    ΣΧΟΛΙΑ