ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο άνδρας που είχε σκαρφαλώσει σε ένα μνημείο και απειλούσε ότι θα πυροδοτήσει μια βόμβα στην πλατεία Πιλσούντσκι της Βαρσοβίας, παραδόθηκε στην αστυνομία.
Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Polsat News μετέδωσε ότι γύρω στις 14.30 (ώρα Ελλάδας) ο άνδρας κατέβηκε από το μνημείο, έβγαλε το μπουφάν του και παραδόθηκε, σηκώνοντας ψηλά τα χέρια.
Ένας αστυνομικός είπε νωρίτερα σε δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters να μην πλησιάσει την πλατεία γιατί «υπήρχε βόμβα» όμως ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας που ρωτήθηκε από το πολωνικό πρακτορείο PAP δεν επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας απείλησε να ανατιναχθεί.
Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Χ διακρίνεται ο δράστης, σκαρφαλωμένος στο μνημείο Σμολένσκ, το οποίο είναι αφιερωμένο στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας του 2010, όταν σκοτώθηκαν 96 άνθρωποι μεταξύ των οποίων ο τότε πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι και η σύζυγός του Μαρία.
Ένας πελάτης στο κοντινό ξενοδοχείο Sofitel, που βλέπει στην πλατεία, είπε ότι τους ζήτησαν να φεύγουν από το κτίριο μόνο από την πίσω πόρτα.
https://twitter.com/tweetforAnna/status/1713146400672743560
Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Έως 28 βαθμούς ο υδράργυρος – Πού θα βρέξει
Ισραήλ και Αίγυπτος συμφώνησαν να ανοίξει η διάβαση της Ράφα σήμερα το απόγευμα
Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Μπ. Νετανιάχου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρύθμιση δανείου και ευθύνη του εγγυητή: Πότε η τράπεζα μπορεί να στραφεί εναντίον του για ολόκληρο το χρέος
- Forbes 2025: Οι σταρ που συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια μετά θάνατον
- Nobu Matsuhisa-Ρόμπερτ ντε Νίρο: Από ένα πιάτο μπακαλιάρου στην αυτοκρατορία των 900 εκατ. δολαρίων
- Χρίστος Δήμας στο mononews: Αυτά τα έργα θα αποσυμφορήσουν την Αττική – Τι θα γίνει με τον ΒΟΑΚ