• Κοινωνία

    Πλεύρης: Τι αλλάζει με τα πιστοποιητικά νόσησης και τις αναρρωτικές άδειες

    • NewsRoom
    Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Kλείδωσε η λήξη του στο 7μηνο 

    Θάνος Πλεύρης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Αρκεί το θετικό rapid test για άδεια από την εργασία, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά τη σημερινή ενημέρωση.

    «Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ενεργοποιούνται.

    Τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται στην Όμικρον, υποχρεώνουν σε αλλαγή του τρόπου χορήγησης του πιστοποιητικού νόσησης, ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης.

    Με ΚΥΑ που θα εκδοθεί άμεσα, οι εμβολιασμένοι θα αρκεί να έχουν θετικό rapid test για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την θετικότητα με PCR test.

    Προκειμένου για αναρρωτική άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid test για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να το αποδέχονται.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ΕΣΥ και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα που θα διαθέσει το 10% έως 15% απλών κλινών του για covid περιστατικά.

    Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον σύνδεσμο ελληνικών κλινικών και άμεσα θα μας διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές από το 10-15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περαστικά».

    «Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ αλλά και για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται», σημείωσε.

    Τέλος αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου για άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας ότι βούληση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά. Έτσι, ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου με έναν τρόπο που θα είναι ασφαλή για όλα τα παιδιά και τους εργαζομένους.

    Διαβάστε επίσης:

    Σχολεία: Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου με τρία self test – Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος

    Νέο ρεκόρ με 50.126 κρούσματα – 61 θάνατοι και 619 διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή



    ΣΧΟΛΙΑ