• Κοινωνία

    Πλεύρης: Δείχνει παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα

    • NewsRoom
    Πλεύρης: Ανεμβολίαστο το 86% των νεκρών των τελευταίων ημερών - Συνεδριάζει η επιτροπή για τα μέτρα

    Θάνος Πλεύρης-Υπουργός Υγείας


    Την παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα έδειξε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

    «Από τη μια βλέπουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που έρχεται σε συντομότερο χρονικό διάστημα και δείχνει κορύφωση της Όμικρον σε νωρίτερο στάδιο. Αλλά επειδή στο ΕΣΥ υπάρχει πίεση και από τη Δέλτα, συνεπώς είναι λογικό, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την πορεία της πανδημίας, να υπάρξει παράταση των μέτρων.

    Υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

    Παράλληλα ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε το επόμενο διάστημα προκήρυξη για 4.000 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού «όπου θα υπάρχει μια αξιολόγηση των ατόμων που ήταν στο ΕΣΥ τώρα και άρα θα μπορέσει το μεγαλύτερο τμήμα των νοσηλευτών που είναι τώρα επικουρικό να γίνει μόνιμο».

    Η επιτροπή που συνέρχεται σήμερα καλείται να σταθμίσει τα μεγέθη της πανδημίας, προκειμένου να κάνει την εισήγησή της για τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ έως και τις 24/1.

    Βασικό σημείο προβληματισμού τους είναι ότι η παρούσα φάση έχει τα χαρακτηριστικά της αποκλιμάκωσης, λόγω της καθοδικής πορείας των κρουσμάτων, κάτι που ωστόσο δεν αποτυπώνεται ακόμη, στους διασωληνωμένους και τους θανάτους.

    Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι γεμάτες σε ποσοστό 70% από ασθενείς που προσβλήθηκαν από τη μετάλλαξη Δέλτα την περίοδο των εορτών. Η παραλλαγή Όμικρον που κυριαρχεί δίνει πιο ήπια νόσηση, όμως η αποσυμπίεση στα νοσοκομεία δεν θα αρχίσει να φαίνεται προτού περάσουν δύο βδομάδες από τώρα, και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα κυλήσουν, με αυτόν τον ρυθμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ