• Κοινωνία

    Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο στην Τσεχία με έξι νεκρούς – Αυτοκτόνησε ο δράστης

    • NewsRoom


    Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 7 το πρωί της Τρίτης, στην πόλη Οστράβα της Τσεχίας, όταν ένας 42χρονος άνδρας άνοιξε πυρ στην πτέρυγα των εξωτερικών ιατρείων, σε νοσοκομείο σκοτώνοντας έξι άτομα.

    Ο δράστης βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, όπου αυτοκτόνησε με μία σφαίρα στο κεφάλι, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

    Τα δύο από τα θύματά του πέθαναν επί τόπου από τους πυροβολισμούς και ακόμα δύο άφησαν την τελευταία τους πνοή, λίγο αργότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Τσεχίας, Adam Vojtech.

    Στη συνέχεια, όμως, ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι τα άλλα δύο άτομα που τραυματίστηκαν υπέκυψαν και εκείνα στα τραύματά τους.

    Όπως έχει ανακοινωθεί, ο Τσέχος πρωθυπουργός ακύρωσε το πρόγραμμά του και σπεύδει στην Οστράβα προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης.

    Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη, ο οποίος φορούσε ένα κόκκινο μπουφάν και είχε ύψος γύρω στο 1,80μ. Στη συνέχεια εντοπίστηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του.

    Νωρίτερα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου, ζητώντας την βοήθεια των πολιτών στον εντοπισμό του και συνιστώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αντιμετώπισή του.

    Ο άνδρας που άνοιξε πυρ σε νοσοκομείο στην Τσεχία και σκότωσε έξι ανθρώπους

    Στις δηλώσεις που έκανε ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, σύμφωνα με το site Seznam Zpravy, ανέφερε ότι ορισμένα από τα θύματα του μακελειού βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής όταν δέχθηκαν την επίθεση.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης πυροβόλησε τα θύματά του από κοντινή απόσταση, στοχεύοντας το κεφάλι και το λαιμό.

    Νωρίτερα η αστυνομία ενημέρωσε τους πολίτες ότι ο δράστης είναι ένας «επικίνδυνος ένοπλος κακοποιός» που οδηγεί ένα ασημί-γκρίζο Renault Laguna με αριθμό κυκλοφορίας 9T57401.

    «Είναι επικίνδυνος και πιθανώς οπλισμένος, μην επιχειρήσετε να τον ακινητοποιήσετε αν τον εντοπίσετε και καλέστε αμέσως τον αριθμό 158», αναφέρει το σχετικό tweet.

    Το περιστατικό σημειώθηκε μετά τις 7 το πρωί (τοπική ώρα), ενώ η περιοχή γύρω από το σημείο αποκλείστηκε με το νοσοκομείο να εκκενώνεται.



    ΣΧΟΛΙΑ