• Κοινωνία

    Γιατί είχε προσαχθεί ξανά ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη για εμπρησμό στο όρος Αιγάλεω

    • NewsRoom
    Αστυνομικός οδηγεί άνδρα με χειροπέδες


    Ένας 33χρονος Τούρκος συνελήφθη από άνδρες της ΔΙΑΣ και αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

    Ο 33χρονος δράστης ερευνάται για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις 14 και 15 Μαΐου.

    Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ αναφέρει.

    «Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με κωδικό κλήσης Δ 513-1/Α΄ Αλλαγής, η οποία εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου κατά το ωράριο 07:00-13:00, εντόπισε τον (Α) ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα, η οποία επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανεμών. Στην κατοχή του (Α) ανευρέθησαν δύο (2) αναπτήρες και (1) σφουγγάρι, τα οποία κατασχέθηκαν. Στο σημείο προσήλθαν δέκα (10) οχήματα της Π.Υ καθώς και εναέρια μέσα τα οποία βρίσκονται επί το έργον. Ο ανωτέρω (Α) προσήχθη στο Τ.Α ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, όπου επιλήφθηκε ο Αξιωματικός Υπηρεσίας».

    Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 33χρονος έφτασε μέσω Έβρου στην Ελλάδα πριν μερικούς μήνες, ενώ είχε κάνει αίτηση για άσυλο, δηλώνοντας Γκιουλενιστής καθηγητής ανώτατης εκπαίδευσης και με ιστορικό περιοδείας σε ευρωπαϊκες χώρες και κυρίως στη Φινλανδία.

    Παράλληλα, φέρεται να είχε προσαχθεί και πριν από λίγες εβδομάδες γιατί είχε εντοπιστεί να κινείται ύποπτα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

    Από το  Eurodac δεν έχει προκύψει αίτημα ασύλου σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ μέχρι σήμερα  δεν έχει εκδοθεί απόφαση ασύλου.

    Τη Δευτέρα ο 33χρονος θα περάσει την πόρτα του Εισαγγελέα για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση.

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού της Παλαιστίνης

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη: Έχω κάνει μήνυση στην κυρία Ακρίτα, θα της συνιστούσα ψυχραιμία

    Ισπανία: “Δίκαιη” για τον παλαιστινιακό λαό η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, λέει ο υπουργός Εξωτερικών



    ΣΧΟΛΙΑ