• Κοινωνία

  Πυροσβεστική: 44 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο

  Ένας πυροσβέστης μπροστά από ένα πυροσβεστικό όχημα με τον αριθμό κλήσης 199


  Συνολικά 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα.

  Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 40 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

  Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

  Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, αύριο Παρασκευή 14/6

  Υπενθυμίζεται πως πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε 10 περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

  Στην ενημέρωση ότι αύριο, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός), ενώ στην Π.Ε. Λασιθίου είναι κατηγορίας 3 (υψηλός) προχώρησε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

  Όπως επισημαίνεται, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, ενώ υπενθυμίζεται στους πολίτες το πλαίσιο των απαγορεύσεων, όπως μεταξύ άλλων, της απαγόρευσης καύσης και χρήσης πυρός σε υπολείμματα καλλιεργειών, του καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, της εκτέλεσης θερμών εργασιών (συγκόλληση, τροχός κοπής κ.ά.) της χρήσης υπαίθριων ψησταριών.

  Επίσης, απαγορεύεται προληπτικά η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, στα δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που β βρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση και λοιπές ευπαθείς περιοχές, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, όπως στη Σύμη του δήμου Βιάννου, του Ρούβα-Ζαρού του δήμου Γόρτυνας και δήμου Φαιστού, στην περιοχή του Κουδουμά του δήμου Γόρτυνας, στην Κέρη του δήμου Μαλεβιζίου, στο Φουρνί, στον Γιούχτα και τον Επανωσήφη του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

  Διαβάστε επίσης:

  Quest: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος €0,2090/μτχ. (καθαρό) από τα κέρδη του 2023

  Νίκος Ανδρουλάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του PES

  Μολδαβία: ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδάς κατηγορούν τη Ρωσία για σχέδιο επηρεασμού των εκλογών  ΣΧΟΛΙΑ