• Κοινωνία

    Πυρκαγιές στην Πάτρα: Έκτακτη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων – Εκκενώθηκε προληπτικά και ο οικισμός Πτέρη

    Πυρκαγιά στην Πάτρα: Έκτακτη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων - Εκκενώθηκε προληπτικά και ο οικισμός της Πτέρης

    Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άνω Σούλι, την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021. Τουλάχιστον τρία σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από την φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας. Στο μεταξύ, έχουν ενισχυθεί περαιτέρω οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ


    Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, κατά την οποία έγινε αποτίμηση της κατάστασης, σχετικά με τις δύο πυρκαγιές σε Ελεκίστρα και Δροσιά, αλλά και ο συντονισμός δράσεων για τη συνέχεια.

    Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, «οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των άλλων αρχών ασφαλείας, μαζί με την αυτοδιοίκηση και φυσικά, τους εθελοντές και τους ίδιους τους πολίτες, πέτυχαν να αποσοβήσουν πολλές και μεγάλες καταστροφές, ενώ η μάχη συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι να ξεπεραστεί οριστικά ο κίνδυνος».

    Παράλληλα, τόνισε ότι «όλοι μαζί θα σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μείζον σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ανθρώπινη ζωή και αυτή πρέπει να διαφυλάξουμε πάνω απ’ όλα».

    Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «μετά την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιά, εκκενώθηκε και ο οικισμός της Πτέρης», προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη αν έχουν προκληθεί ζημιές στην περιοχή της Πτέρης».

    Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Τριβογά και Χριστοπουλέικα, για πιθανή εκκένωση, λόγω της φωτιάς.

    Όσον αφορά στις προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, στην περιοχή επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.



    ΣΧΟΛΙΑ