• Κοινωνία

    Πυρκαγιά στoν Real Fm – Καταγγέλλει εμπρησμό ο Νίκος Χατζηνικολάου (εικόνες και video από το καμένο κτήριο)

    • NewsRoom


    Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης, γύρω στις 03:00, στο κτίριο όπου στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real Fm 97,8 και η εφημερίδα Real News, στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε από τον πάνω όροφο και επεκτάθηκε χαμηλότερα.

    Η φωτιά είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο.

    Βρέθηκαν γκαζάκια

    Υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια με ταινία έχουν βρεθεί έως τώρα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κτήριο του Real FM στο Μαρούσι όπου εκδηλώθηκε τα ξημερώματα πυρκαγιά η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

    Ο μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Σημειώνεται ότι το ισόγειο του κτηρίου είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία Real FM & Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

    Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο. Η εργαζόμενη που απεγκλωβίστηκε από το κτήριο ήταν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού. Αυτή την ώρα αναμένεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, το οποίο θα ερευνήσει τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί.

    Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.

    Είναι ολική η καταστροφή

    «Είναι ολική η καταστροφή. Οι εργαζόμενοι είμαστε λυπημένοι, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που συμφωνεί με τη φίμωση της ελευθεροτυπίας. Πρέπει τα ραδιόφωνα να είναι ελεύθερα, να τοποθετούνται, να σχολιάζουν. Αυτό που βλέπουμε μας λυπεί όλους και εσάς και εμάς που είμαστε στο Real Group. Πρόκειται για 300 εργαζόμενους. Είναι εμφανές ότι κάποιος προσπάθησε να μας φιμώσει, κάποιος δεν ήθελε να ακουγόμαστε. Τρεις εκρήξεις έγιναν περίπου 03:05 το πρωί. Η συνάδελφος η οποία ήταν βάρδια ηχολήπτρια είναι καλά στην υγεία της, νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο», δήλωσε ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού, Γιάννης Παπαγιάννης.

    «Εκρήξεις και φωτιά στον Real FM και στη Realnews! Μας καίνε! Προσπαθούν να μας κλείσουν!», έγραψε νωρίτερα στο Twitter ο Νίκος Χατζηνικολάου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ