• Κοινωνία

    Εκκενώνεται και τέταρτο χωριό στην Εύβοια λόγω της φωτιάς

    • NewsRoom


    Εκκενώνεται και τέταρτο χωριό στην Εύβοια λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα από τις 3 τα ξημερώματα.

    Πρόκειται για το χωριό Πλατάνια όπου δόθηκε πριν από λίγο εντολή για εκκένωση.

    Νωρίτερα, εκκενώθηκαν τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρός,με τους  κατοίκους τους να μεταφέρονται με λεωφορεία του δήμου και του στρατού σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά.

    Μάλιστα, η Δ.Ε. Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Μακρυμάλλη , όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

    Νέα πυρκαγιά στην Εύβοια, στην περιοχή της Ιστιαίας

    Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην Ιστιαία Ευβοίας, σε δασική έκταση στην περιοχή Καστανιώτισα.

    Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ωστόσο προς το παρόν η κατάσταση δεν είναι τόσο ανησυχητική όσο στην περιοχή των Ψαχνών. Στην φωτιά της Ιστιαίας βρίσκονται 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ επιχειρεί ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη πετζετέλ.

    Στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Οι μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στην χώρα ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επιστρέψει στην Αθήνα.

    Την στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.



    ΣΧΟΛΙΑ