Κοινωνία

Φωτιά στο Λουτράκι: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις-Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

  • NewsRoom


Πνιγμένη στο καπνούς είναι ολόκληρη η Κορινθία από τη φωτιά στο Λουτράκι, η οποία μαίνεται από χθες το βράδυ.

Αυτή τη ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο της φωτιά η οποία μέχρι στιγμής έχει κατακάψει 1/3 της έκτασης που «βλέπει» στον Κορινθιακό κόλπο συνεχίζοντας την καταστροφική δράση στην πίσω πλευρά του βουνού με την «βοήθεια» των ισχυρών ανέμων.

Στην περιοχή βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η φωτιά ξεκίνησε από τον Άγιο Φανούριο και πολύ γρήγορα, λόγω και των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκε στα Γεράνεια.

Με το πρώτο φως του ήλιου ξεκίνησαν οι ρίψεις με εναέρια μέσα στο βασικό μέτωπο της φωτιάς στην κορυφή του βουνού και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Κύκλοι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά.

Ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ με δεξαμενές έχει μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma στην κορυφογραμμή και «ασφαλίζει» την φωτιά στο βόρειο τμήμα της για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος να ξεφύγει προς τα Γεράνεια Όρη.

Η φωτιά είναι ορατή από όλη την Κορινθία ενώ η στάχτη έχει φτάσει μέχρι την Βόχα.

Λόγω της κρίσιμης κατάστασης στο Λουτράκι κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του Όσιου Παταπίου, του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Γεράσιμου. Έτσι και έγινε αρχικά μεμονωμένα\ και στην συνέχεια με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ Κορινθίας.

Αυτή την ώρα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία στο Λουτράκι και σήμερα θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση και η πορεία της πυρκαγιάς. Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν το βράδυ και βρήκαν και πάλι σήμερα στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου.


ΣΧΟΛΙΑ