Κοινωνία

Πύργος: 34χρονη υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό – Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

τροχαίο Βουλή


Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται μια 34χρονη γυναίκα από τον Πύργο, η οποία υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό μερικές ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Η κοπέλα, η οποία είναι κόρη αυτοδιοικητικού από τη Ζαχάρω, πριν από λίγες μέρες είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως αναφέρουν πληροφορίες του patrisnews, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι το εγκεφαλικό, το οποίο προήλθε από αιμορραγία και όχι από θρόμβωση, οφείλεται στο εμβόλιο.

Η 34χρονη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Επειδή η κατάσταση της όμως, κρίθηκε πολύ σοβαρή, μεταφέρεται σήμερα σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου υπάρχουν τόσο το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, όσο και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, για τη νοσηλεία και την αποθεραπεία παρόμοιων δύσκολων ιατρικών περιστατικών.

Να σημειωθεί ότι από το νοσοκομείο του Πύργου, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί η κοπέλα, που εισήλθε στην εντατική, ενώ ξεκίνησαν άμεσα και οι ενέργειες για τη μεταφορά της σε νοσοκομείο της Αθήνας, το οποίο ειδικεύεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Όπως σημειώνεται στο τοπικό μέσο ενημέρωσης, έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν το εγκεφαλικό επεισόδιο οφείλεται σε παρενέργειες του εμβολίου. Επίσης, έχει αναλάβει ήδη ο ΕΟΦ τη διερεύνηση του θέματος και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Αποσωληνώθηκε ο 17χρονος που νοσηλεύεται με κορονοϊό

AstraZeneca – Johnson & Johnson: Γιατί προκαλούνται θρομβώσεις – Επιστήμονες λένε ότι βρήκαν την απάντησηΣΧΟΛΙΑ