• Κοινωνία

    Ποινική προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό με τον γερανό της Αστυνομίας στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη


    Εισαγγελέας θα αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για την “τρελή” πορεία του γερανού της Αστυνομίας, εν μέσω διαδηλωτών στις χθεσινές κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη.

    Με αφορμή το βίντεο που κατέγραψε το περιστατικό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

    Στο βίντεο φαίνεται το ρυμουλκό όχημα της Αστυνομίας να αναπτύσσει ταχύτητα στην οδό Ακαδημίας, την ώρα που στην άκρη του δρόμου υπήρχαν διαδηλωτές και στη μέση ένας κάδος απορριμμάτων..

    Οι διαδηλωτές έτρεξαν προφανώς για να εμποδίσουν την πορεία του οχήματος, ο οδηγός του ωστόσο φαίνεται να αναπτύσσει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και να χτυπά τον κάδο απορριμμάτων.

    Στο βίντεο φαίνεται να πέφτει κάτω ένας διαδηλωτής, από τον κάδο που τον χτύπησε.

    Η προϊσταμένη της ποινικής δίωξης που θα διενεργήσει την έρευνα, θα αναζητήσει την τυχόν τέλεση των αξιόποινων πράξεων της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απόπειρας ή και της τετελεσμένης επικίνδυνης σωματικής βλάβης στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτών.

    Διαβάστε επίσης

    Έρευνα της ΕΛΑΣ για περιστατικό με υπηρεσιακό γερανό σήμερα στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ