• Κοινωνία

  Ποινή φυλάκισης επτά μηνών με αναστολή στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο

  • NewsRoom
  Αμβρόσιος

  Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος


  Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατά την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των ομοφοβικών σχολίων του, τα οποία ανάρτησε στο ιστολόγιό του με τον τίτλο «Φτύστε τους».

  Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε (μετά από διακοπή) στις 10 το πρωί με την απολογία του κατηγορουμένου, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

  Ακολούθησαν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης και μετά από διακοπή δύο ωρών, το δικαστήριο εκφώνησε την απόφασή του στην κατάμεστη αίθουσα.

  Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, πρότεινε την αθώωση του μητροπολίτη κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της.

  Η ακροαματική διαδικασία, που είχε διακοπεί την περασμένη Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, ξεκίνησε με την απολογία του μητροπολίτη, ο οποίος ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι δεν καταφερόταν με το κείμενο που ανήρτησε κατά των ομοφυλοφίλων, αλλά εναντίον πολιτικών. Επίσης, είπε ότι δεν κατονόμασε πρόσωπα, αλλά αναφέρθηκε μόνο στην ομοφυλοφιλία, προσθέτοντας σε άλλο σημείο της απολογίας του ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό βίας λόγω του δημοσιεύματος.  ΣΧΟΛΙΑ