• Κοινωνία

    Πιερρακάκης: Κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες

    • NewsRoom
    Κυριάκος Πιερρακάκης

    Κυριάκος Πιερρακάκης,


    Κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες, ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος στις ζημιές που έχει υποστεί  ειδικά η Θεσσαλία από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

    Μιλώντας στον ANT1, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «Ο σχολικός πληθυσμός στη Θεσσαλία ανέρχεται σε 88.000 μαθητές, για 1.036 παιδιά και για περισσότερους από 10.000 εκπαιδευτικούς».

    Τα σενάρια που μελετά το υπουργείο για τα προβληματικά σχολεία

    Ο υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν όλα τα σχολεία, όπως για παράδειγμα τα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στον Παλαμά Καρδίτσας.

    Μάλιστα είπε ότι «Κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες», ενώ πρόσθεσε πως εκεί θα υπάρξει παρέμβαση μήπως χτιστούν οικίσκοι.

    Σημείωσε επίσης ότι αύριο Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη στο υπουργείο για να αποφασιστεί ποια σχολεία θα ανοίξουν.

    Ακόμη, ανάφερε ότι βρίσκεται υπό μελέτη το ενδεχόμενο κάποιες σχολικές μονάδες να συστεγαστούν.

    «Οι μαθητές των σχολείων που τελικά δεν θα ανοίξουν θα πάνε σε όμορα σχολεία, προκειμένου να συνεχίσουν τα μαθήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Κακοκαιρία Daniel στη Λιβύη: Τουλάχιστον 2.000 νεκροί και χιλιάδες αγνοούμενοι – Γκρεμίστηκαν δυο φράγματα και «πνίγηκε» η Ντέρνα

    Κατεπείγουσα προσγείωση αεροσκάφους με 159 οι επιβαίνοντες στη Ρωσία

    Καιρός: Ισχυροί βοριάδες έως 7 μποφόρ



    ΣΧΟΛΙΑ