• Κοινωνία

    Επεισόδια στα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο μετά το τέλος της μαθητικής πορείας

    • NewsRoom

    (Φωτογραφία αρχείου)


    Στην περιοχή των Εξαρχείων, γύρω από το Πολυτεχνείο, μεταφέρθηκε η ένταση από το κέντρο της Αθήνας, μετά το τέλος της μαθητικής πορείας.

    Η ομάδα των κουκουλοφόρων που πρωταγωνίστησε νωρίτερα στα επεισόδια στο Σύνταγμα, κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Εξαρχείων. Εκεί, με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.

    Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 15.30, περίπου 50 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ, ρίχνοντας μολότωφ, με αποτέλεσμα να καεί ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένας οδηγός με το αυτοκίνητό του απεγκλωβίστηκε και έφυγε από την Τοσίτσα υπό την προστασία των διμοιριών.

    Η Πατησίων παραμένει ανοιχτή.

    Νωρίτερα, επεισόδια είχαν σημειωθεί όταν ομάδα κουκουλοφόρων έριξε πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο Σύνταγμα, στο ύψος του ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών. Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Πύλη του Αδριανού.



    ΣΧΟΛΙΑ