• Κοινωνία

    Πέθανε ο βασιλιάς του τζόγου στο Μακάο

    • NewsRoom

    Στάνλεϊ Χο


    Σε ηλικία 98 ετών «έφυγε» ο βασιλιάς του τζόγου στο Μακάο, Στάνλεϊ Χο, ο οποίος οικοδόμησε από το μηδέν μια αυτοκρατορία σε αυτή την πρώην πορτογαλική αποικία.

    Γνωστός ως ο «νονός» των καζίνων του Μακάο, ο μεγιστάνας, που γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, είδε την περιουσία του να απογειώνεται παράλληλα με την θεαματική μεταμόρφωση του Μακάο, από μια κοιμισμένη πόλη πριν από μερικές δεκαετίες, σε παγκόσμια πρωτεύουσα του τζόγου, με τζίρο που υπερβαίνει αυτόν του Λας Βέγκας.

    Το θλιβερό γεγονός επιβεβαίωσε η κόρη του, Πάνσι, η οποία δήλωσε:

    «Ο πατέρας μου πέθανε γαλήνια γύρω στις 13:00 στο Hong Kong Sanatorium and Hospital».

    Από την πλευρά του, το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV παρουσίασε τον Χο ως «έναν πατριώτη επιχειρηματία».

    Ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας, με ιδιαίτερη αδυναμία στο χορό.

    Ο μεγιστάνας που ηγήθηκε μιας από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις τυχερών παιγνίων στον κόσμο μέσω της εταιρείας του SJM Holdings, συμβούλευε τους πιο κοντινούς και αγαπημένους του ανθρώπους να αποφεύγουν τον τζόγo!

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία της εταιρείας του υπολογίζεται σε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ο Στάνλεϊ Χο οικοδόμησε την αυτοκρατορία του έχοντας το μονοπώλιο της εκμετάλλευσης των καζίνο του Μακάο από το 1962 έως το 2002, χρονολογία από την οποία η αγορά άνοιξε στον ανταγωνισμό.

    Ο δισεκατομμυριούχος με τα 17 παιδιά κατείχε, όταν βγήκε στη σύνταξη το 2018, τη 13η μεγαλύτερη περιουσία στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.



    ΣΧΟΛΙΑ