• Κοινωνία

    Πέθανε ο κορυφαίος φωτογράφος μόδας, Πίτερ Λίντμπεργκ

    • NewsRoom

    Πίτερ Λίντμπεργκ, φωτογράφος


    Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο καταξιωμένος φωτογράφος Πίτερ Λίντμπεργκ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

    Ο Γερμανός φωτογράφος, διάσημος για τα ασπρόμαυρα πορτρέτα του, πέθανε την Τρίτη, σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά. Δεν αναφέρεται αιτία θανάτου, ούτε ήταν γνωστό κάποιο πρόβλημα υγείας.

    «Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Πίτερ Λίντμπεργκ, που πέθανε στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, σε ηλικία 74 ετών. Αφήνει πίσω του την σύζυγό του Πέτρα, την πρώτη του σύζυγο Αστριντ, τους τέσσερις γιους του, Μπέντζαμιν, Τζέρεμι, Σάιμον και Τζόσεφ, επτά εγγόνια. Αφήνει μεγάλο κενό», αναφέρεται στο Instagram.

    Γεννημένος το 1944 στην σημερινή Πολωνία, ο Λίντμπεργκ συνεργάστηκε με τους κορυφαίους σχεδιαστές μόδας και με όλα σχεδόν τα διεθνή περιοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

    Στη δεκαετία του 1990, ήταν γνωστός για τις φωτογραφίες του με τα σούπερ μόντελ της εποχής, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Tatjana Patitz, Cindy Crawford, Christy Turlington. Το πορτφόλιό του είναι γεμάτο διάσημα ονόματα και σχεδόν όλη η A list της μόδας και του Χόλιγουντ πόζαρε για το φακό του.

    Ο Πίτερ Λίντμπεργκ βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο θρυλικές φωτογραφίσεις στην βιομηχανία της μόδας, χρησιμοποιώντας την εκλεπτυσμένη τεχνική του ασπρόμαυρου που ήταν το σήμα κατατεθέν του, για να αιχμαλωτίζει με τον φακό του τις γυναίκες στην πιο φυσική τους ομορφιά, από την Ναόμι Κάμπελ και την Σίντι Κρόφορντ μέχρι την Rihanna και την Lady Gaga.

    Οι εικόνες του επαναπροσδιόρισαν τα στάνταρ της ομορφιάς, αρνούμενες να υποκύψουν στην φανταχτερή, ρετουσαρισμένη τελειότητα που χαρακτηρίζει πολλά περιοδικά αλλά και τα social media. Ο ίδιος είχε άλλωστε δηλώσει πως απεχθάνεται το υπερβολικό ρετούς, αλλά και το πολύ μακιγιάζ στις γυναίκες που φωτογράφιζε.



    ΣΧΟΛΙΑ