• Κοινωνία

    Δύο θάνατοι σε Ιωάννινα και Καστοριά – Στους 70 οι νεκροί στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 70.

    Πρόκειται για έναν 75χρονο άνδρα από την Κέρκυρα, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και μια 89χρονη γυναίκα από την Καστοριά.

    Ο 75χρονος παρά τις μεγάλες προσπάθειες των ιατρών να σταματήσουν την εξέλιξη της πνευμονίας, δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη το πρωί της Κυριακής.

    Αν και η κατάσταση του 75χρονου είχε δείξει μία σταθεροποίηση, τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του corfupress, η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε.

    Σημειώνεται ότι έχει προσβληθεί από τον ιό και η σύζυγός του που έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων.

    Την ίδια ώρα, με το θάνατο μιας 89χρονης σήμερα το πρωί, οι νεκροί από την Καστοριά και τη γύρω περιοχή ανέρχονται πλέον στους 9.

    Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η θανούσα ήταν θετική στον ιό και νοσηλευόταν, ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα.

    1.673 καταγεγραμμένα κρούσματα

    Το τελευταίο 24ωρο μέχρι και τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπ. Υγείας στη χώρα μας καταγράφηκαν 60 νέα κρούσματα, με τον συνολικό να ανέρχεται στα 1.673.

    Παράλληλα, 92 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (20 γυναίκες και 72 άνδρες), ενώ 10 έχουν λάβει εξιτήριο από αυτές.

    Ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα είναι στους 70, καθώς χθες καταγράφηκαν 9 θάνατοι, ενώ ακόμα δύο θάνατοι προστίθενται σήμερα στη μακάβρια λίστα.

    Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας επεκτείνεται για επιπλέον 3 εβδομάδες, έως τις 27 Απριλίου.

    Παράλληλα εξήγησε πως οι περιορισμοί δεν αφορούν πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν ανάγκη άσκησης, μετά από σχετική άδεια γιατρού.



    ΣΧΟΛΙΑ