• Κοινωνία

    Περιφέρεια Αττικής: Αυξημένη σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές ημέρες η κίνηση τους οδικούς άξονες

    • NewsRoom
    teli

    Αυτοκίνητα


    Αυξημένη με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όταν η χώρα δεν ήταν σε κατάσταση lockdown, είναι η κίνηση στους οδικούς άξονες της Αττικής, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

    Με βάση τα συγκριτικά στοιχεία μεταξύ Φεβρουαρίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021 στους 12 μεγαλύτερους οδικούς άξονες της Περιφέρειας Αττικής η κίνηση παρουσιάζει αύξηση.Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σημερινές μετρήσεις φόρτων και τις αντίστοιχες περσινές της ίδιας ημέρας, σημειώνεται αύξηση κατά 1,5%, ενώ στη συνολική εικόνα από Δευτέρα έως Πέμπτη διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

    – 0,8 % μείωση της κυκλοφορίας μεταξύ 1ης εβδομάδας Φεβρουαρίου 2021 και 4ης εβδομάδας Ιανουαρίου 2021

    – 1,0 % αύξηση της κυκλοφορίας μεταξύ 1ης εβδομάδας Φεβρουαρίου 2021 και 1ης εβδομάδας Φεβρουαρίου 2020

    Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τα σχετικά συμπεράσματα επισημαίνει σχετικά: «Τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία επεξεργάστηκε η ομάδα των συγκοινωνιολόγων του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και πολύ χρήσιμα. Αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας καταγράφουμε τα δεδομένα τα οποία διαβιβάζονται στους αρμόδιους φορείς, προς αξιοποίηση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Προτεραιότητα για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είναι η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και η αναβάθμιση της αστικής κινητικότητας στην Αττική».

    Να σημειωθεί ότι τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια Αττικής στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνται και επεξεργάζονται από τους συγκοινωνιολόγους του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.



    ΣΧΟΛΙΑ