• Κοινωνία

    Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Σεξουαλική παρενόχληση σε 7χρονο – ΕΔΕ διέταξε ο Πλεύρης

    • NewsRoom


    Το συμβάν της σεξουαλικής κακοποίησης στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έγινε γνωστό όταν ένας άνδρας εφόρμησε έξαλλος στο νοσοκομείο, προσποιούμενος τον πατέρα ενός 7χρονου αγοριού – που φιλοξενείται στο νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελική παραγγελίας.

    Στη συνέχεια, μπήκε στην κλινική και εντόπισε τον 14χρονο, τον οποίο ξυλοκόπησε επίσης άγρια. Κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε πως ένα 7χρονο αγόρι ανέφερε στη μητέρα του πως παρενοχλήθηκε ή κακοποιήθηκε (δεν έχει διευκρινιστεί) από ένα 14χρονο παιδί σε τουαλέτα του ιδρύματος.

    Η τοποθέτηση του Μιχάλη Γιαννάκου

    Το συμβάν επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ έπειτα από τις καταγγελίες, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε πως στο νοσοκομείο φιλοξενούνται παιδιά – κατόπιν εισαγγελική παραγγελίας αφού έχουν κακοποιηθεί στο σπίτι τους – τα οποία θα έπρεπε κανονικά να είναι σε προνοιακές δομές.

    «Το Αγλαΐα Κυριακού φιλοξενεί 37 παιδιά. Το νοσοκομείο δεν έχει καμία ευθύνη. Σίγουρα τα φιλοξενούν για μήνες. Η εισαγγελική παραγγελία λέει να μπαίνουν για λίγες ημέρες για να τους γίνουν εξετάσεις. Αλλά επειδή δεν υπάρχουν προνοιακές μονάδες… Κάποια εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, σχηματίζουν ομάδες… Τα παίρνουν από ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον και τα πηγαίνουν σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον», είπε μεταξύ άλλων.

    ΕΔΕ διέταξε ο Θάνος Πλεύρης

    Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μόλις ενημερώθηκε για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, έδωσε εντολή να γίνει άμεσα Ένορκη Διοικητική Εξέτασης.

    Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή LiveNews, το 7χρονο αγόρι είπε στην μητέρα του ότι το παρενόχλησε στις τουαλέτες ένας 14χρονος. Σημειώνεται ότι και τα δύο παιδιά, φιλοξενούνται στο «Αγλαΐα Κυριακού» χωρίς να είναι άρρωστα αλλά με εισαγγελική εντολή, λόγω οικογενειακών προβλημάτων.

    Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα είπε στο MEGA ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αυτή τη στιγμή 37 παιδιά φιλοξενούνται εκεί, για τους ίδιους λόγους, χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας!

    Διαβάστε επίσης

    Βιασμός 12χρονης: Σε απολογία άτομα που έλαβαν φωτογραφίες και βίντεο εις βάρος της ανήλικης

    Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας

    Κούγιας σε Κουτσελίνη-Κουσουλό για Πισπιρίγκου: Για κάθε λέξη και φράση θα παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ