• Κοινωνία

    Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα για τον 49χρονο που πέθανε αβοήθητος έξω από νοσοκομείο ζήτησε ο Πλεύρης

    • NewsRoom
    Θάνος Πλεύρης

    Θάνος Πλεύρης


    Διαστάσεις παίρνει ο τραγικός θάνατος ενός 49χρονου άντρα στην Πάτρα.

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σχετικά με το υπό διερεύνηση περιστατικό θανάτου 49χρονου, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας.

    Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί από το οικογενειακό περιβάλλον του 49χρονου, το οικείο τους πρόσωπο πήγε αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο νοσοκομείο, παραπονούμενος για έντονους πόνους στην πλάτη και δύσπνοια.

    Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του συνεστήθη να μεταβεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου εφημέρευε εκείνο το βράδυ, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Ωστόσο, λίγη ώρα μετά ο 49χρονος άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Καρβέλης ζήτησε να είναι έτοιμο το πόρισμα της προκαταρκτικής εντός της ημέρας, ενώ παράλληλα συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου αναμένεται να παραβρεθούν και όσοι εφημέρευαν το συγκεκριμένο βράδυ στο νοσοκομείο.

    Η απάντηση το νοσοκομείου

    Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θοδωρόπουλος δήλωσε στο pelop.gr ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και για αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

    «Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, για αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Συντετριμμένη η Ιβάνκα Τραμπ από τον ξαφνικό χαμό της μητέρας της

    Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στον Ισημερινό



    ΣΧΟΛΙΑ