• Κοινωνία

    Πατήρ Αντώνιος (Κιβωτός του Κόσμου): Κάποια παιδιά δεν μας συγχωρούν ότι πήραμε τη θέση των γονιών τους

    • NewsRoom
    Πάτερ Αντώνιος

    Πάτερ Αντώνιος


    Θέση για τις καταγγελίες αναφορικά με τις κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου πήρε ο επικεφαλής της ΜΚΟ, πατήρ Αντώνιος.

    «Είναι πάρα πολύ λυπηρό, εμείς που κάνουμε αυτή τη δουλειά, αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι οι γονείς τους. Προφανώς εννοείται… λέτε να το ξέραμε και να μιλούσαμε τώρα έτσι;», είπε μιλώντας στον Alpha.

    «Δεν ξέρετε σε ποιον αναφέρεται;» ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και απάντησε: «Στον Κολωνό μαζί με τους παιδαγωγούς είναι 30 άτομα. Μιλήσαμε, τους μαζέψαμε και υποπτευόμαστε κι εμείς κάποια περιστατικά. Εννοείται ότι μεταξύ μας συζητήσαμε και καθίσαμε όλοι μαζί. Δεν έχει συμβεί κάτι».

    «Μιλάμε για ένα παιδαγωγό, περιμένουμε τα αποτελέσματα. Έχω ενημερωθεί για το ποιος είναι και απομακρύνθηκε από την πρώτη μέρα. Έγινε κουβέντα μαζί του αλλά ήταν πολύ εριστικός και δεν έκανε για τη δουλειά. Σύμφωνα με το διευθυντή του καταστήματος αποφάσισαν μετά από περιστατικό με μια κλοπή. Θεωρήσαμε ότι ίσως και να έχει σχέση γι’ αυτό και απομακρύνθηκε».

    «Εννοείται ότι δεν περνάει από το μυαλό μου για ποιον μιλούν στον Κολωνό. Ψάξαμε να βρούμε τον άνθρωπο που έγραψε την αρχική καταγγελία για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες. Εμείς ζητάμε από τους εθελοντές ποινικό μητρώο και τους εκπαιδεύουμε».

    Ερωτηθείς σχετικά με το αν γνωρίζει ποια είναι τα παιδιά που καταγγέλλουν, σημείωσε: «Πάει το μυαλό μου σε κάποια από τα παιδιά που ενηλικιώθηκαν και έφυγαν. Βάσει των στοιχείων».

    Εισαγγελική έρευνα σε δομές μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

    Όλα ξεκίνησαν όταν ο Συνήγορος του Πολίτη σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο των νέων κανόνων που έχουν θεσπιστεί για τη λειτουργία των συγκεκριμένων δομών, ξεκίνησε διοικητικό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι θεσπιζόμενοι κανόνες.

    Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ κάποιων παιδιών στις συγκεκριμένες δομές επικρατεί ένα «νοσηρό κλίμα» και φόβος…

    Ως εκ τούτου, οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν.

    Έπειτα από την αρχική καταγγελία, ένας νεαρός που είναι σήμερα 19 ετών κατέθεσε στον εισαγγελέα τη μαρτυρία του για συγκεκριμένα γεγονότα που αφορούν σε ασελγείς πράξεις κατά των παιδιών.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε και καταγγελία παιδιού για τη Δομή της Χίου, καθώς είχε αντιληφθεί ότι εκεί λαμβάνουν χώρα ασελγείς πράξεις από ενηλίκους.

    Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη και πλέον επεκτείνεται σε όλο το εύρος της λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου…

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο αυτής της έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, θα ελεγχθεί και η καταγγελία του Χρόνη Χλίτσιου για το Παράρτημα της Κιβωτού στον Βόλο, τον Αύγουστο του τρέχοντος χρόνου και η οποία αφορά σε ξυλοδαρμό ανηλίκων.

    Διαβάστε επίσης:

    Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρουν οι καταγγελίες – Ραγδαίες εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ