• Κοινωνία

    Παρουσία του πρωθυπουργού το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Αρώνη

    • NewsRoom
    Παρουσία του πρωθυπουργού το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Αρώνη

    Ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γιώργος Αρώνης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών


    Στο κοιμητήριο Καλλιθέας, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, αλλά και εκπρόσωποι του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Αρώνη.

    Ο πρώην τραπεζίτης και πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γιώργος Αρώνης, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 64 ετών.

    Στην κηδεία παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank, με επικεφαλής τον πρόεδρο του, Βασίλη Ράπανο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Βασίλη Ψάλτη.

    Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής, Παύλος Μυλωνάς και οι Γιάννης Αλαφούζος, Απόστολος Ταμβακάκης, Μιχάλης Κολακίδης, Νίκος Καραμούζης, Γιώργος Ζαννιάς, Ευτύχης Βασιλάκης, Γιάννης Μαντζουράνης, Νίκος Πιμπλής, Δημήτρης Τσιμπανούλης, Σπύρος Φιλάρετος, Μπάμπης Παπαδημητρίου και άλλοι.

    Συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και τραπεζικού κόσμου συγκεντρώθηκαν για το ύστατο χαίρε στον Γιώργο Αρώνη

    Ο Γιώργος Αρώνης διετέλεσε στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank όπου το όνομά του είχε ακουστεί, μάλιστα, και για τη διεκδίκηση της θέσης του διευθύνοντος σύμβουλου.

    Τον τελευταίο χρόνο ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Οικονομικά και ήταν κάτοχος MBA, major in Finance, του ALBA. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ABN Amro. Το 1999, επί διοίκησης Θεόδωρου Καρατζά προσελήφθη στην Εθνική Τράπεζα και το 2002 έγινε γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής.

    Μεταπήδησε στην Alpha Bank το 2004 ως επικεφαλής της λιανικής τραπεζικής. Το 2006 ανέλαβε εντεταλμένος γενικός διευθυντής και το 2008 γενικός διευθυντής.

    Τον Μάρτιο του 2017 τοποθετήθηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, με αρμοδιότητα για τη λιανική τραπεζική, τις επιχειρήσεις, αλλά και για το δίκτυο στο εξωτερικό.

    Το 2018 ήταν υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά απέσυρε την υποψηφιότητά του και υπηρέτησε ως σύμβουλος της νέας διοίκησης. Στο τέλος του 2019 ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την τράπεζα.

    Ο Γιώργος Αρώνης διετέλεσε επίσης κορυφαίο στέλεχος στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.



    ΣΧΟΛΙΑ