• Κοινωνία

    Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του Σειραγάκη


    Η αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη, καταδικασμένου για παιδεραστίες, με την ανώτατη πρόσκαιρη ποινή που προβλέπει ο νόμος, μπαίνει στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα του  Αρείου Πάγου.

    Ο κ. Βασίλης Πλιώτας ζήτησε να του διαβιβαστούν η δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης του ανθρώπου που αμετάκλητα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 401 ετών (εκτιτέα είναι τα 25χρόνια, σύμφωνα με το νόμο) για παιδεραστία σε βάρος 36 ετών και βγήκε από τη φυλακή έχοντας εκτίσει μόλις 8 χρόνια και 5 μήνες.

     Ο ανώτατος εισαγγελέας θα μελετήσει τα στοιχεία και το σκεπτικό που άνοιξαν την πόρτα της φυλακής για να διαπιστώσει εάν συντρέχουν λόγοι για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης.

    Ο Κρητικός γυμναστής είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος τριών ανηλίκων.

    Το Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος συνολικά 36 παιδιών, μια καταδίκη που επικυρώθηκε, 3 χρόνια αργότερα και από το Εφετείο.

     Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών, στις 22 Απριλίου, έχοντας εκτίσει τα 2/5 της συνολικής του ποινής.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στην  πρόταση του, ο διευθυντής των φυλακών είχε εκφράσει την άποψη ότι ο κρατούμενος είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια ενώ, τα 5 χρόνια της εκεί κράτησης του, είχε δείξει καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος. Παράλληλα, είχε κάνει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών.

    Ο κατάδικος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης μετάβασης στο Ρέθυμνο, τον τόπο- εφιάλτη των 36 παιδιών και της υποχρεωτικής παραμονής του στην πόλη κατοικίας του (Θεσσαλονίκη).



    ΣΧΟΛΙΑ