• Κοινωνία

    Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απειλές γονιών σε καθηγητές για τη χρήση μάσκας στα σχολεία


    Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν οι καταγγελίες εκπαιδευτικών ότι απειλούνται από γονείς μαθητών τους που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν προστατευτικές μάσκες στο σχολείο.

    Ο κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθούν οι αξιόποινες πράξεις της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, της διέγερσης σε ανυπακοή και της παράνομης βίας.

    Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση είναι δημοσιεύματα στον Τύπο στα οποία καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των εκπαιδευτικών ότι γονείς μαθητών στέλνουν εξώδικα απειλώντας τους καθηγητές σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται τις καταγγελίες προέδρου της συνδικαλιστικής οργάνωσης εκπαιδευτικών, γονείς ζητούν από δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές των σχολείων να τους διαβεβαιώσουν γραπτώς ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας για την υγεία των μαθητών, προκειμένου να τις προσκομίσουν εφόσον οι ίδιοι κρίνουν, για δικαστική χρήση.



    ΣΧΟΛΙΑ