• Κοινωνία

    Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη συνομιλία Παππά – Μιωνή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    Σάμπυ Μιωνής, Νίκος Παππάς

    Σάμπυ Μιωνής, Νίκος Παππάς


    Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζήτα ο ΣΥΡΙΖΑ για την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά- Μιωνή.

    Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Φώτης Κουβέλης κατέθεσαν σήμερα αναφορά στον Βασίλη Πλιώτα ζητώντας να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την παράνομη ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

    «Η Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί ώστε να μην μετατραπεί η χώρα μας σε μια χώρα κασέτας, σε μια χώρα παρακρατικών συμπεριφορών που θα θεωρούνται φυσιολογικές», δήλωσαν, αποχωρώντας από τον Άρειο Πάγο η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και ο υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όπως τονισαν η εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή καταγραφή απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία και επισημαίνουν στην προκειμένη περίπτωση μια σειρά νομικών λόγων που δεν μπορεί η συγκεκριμένη συνομιλία να υπαχθει στην εξαίρεση που ορίζει ο νόμος.

    Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο θέμα του συμβιβασμού Novartis – ΗΠΑ ύψους 347 εκ δολαρίων τονίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει αντίστοιχη αποζημίωση ενώ η κυρία Γεροβασίλη χαρακτήρισε κόλαφο την απόφαση συμβιβασμού.

    Υπενθυμίζεται πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την ηχογραφημένη συνομιλία και η έρευνα αυτή στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση.



    ΣΧΟΛΙΑ