Κοινωνία

Συντάξεις: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από κληρονόμους για τα αναδρομικά


Oλιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης / υπεύθυνης δήλωσης από τους κληρονόμους για τα αναδρομικά του 11μήνου 2015 – 2016, αποφάσισε να δώσει η Διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις θα συνεχιστούν έως την προσεχή Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ενώ επρόκειτο να ολοκληρωθούν αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στον e-ΕΦΚΑ 183.028 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 137.047 αποβιώσαντες συνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο στάδιο που θα ολοκληρωθεί, εν τέλει, τη Δευτέρα 21/12/2020 και όχι αύριο, οι δικαιούχοι κληρονόμοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση με όλα τα αναγκαία στοιχεία χωρίς να είναι υποχρεωτική η επισύναψη των προβλεπόμενων πιστοποιητικών.

Εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα τα επισυνάπτουν ταυτόχρονα στην αίτησή τους, σε άλλη περίπτωση μπορούν μέχρι 28/2/2021 να επανέλθουν στην υπηρεσία και να τα επισυνάψουν στην αίτηση/υπεύθυνη δήλωση.

Κατά τα λοιπά, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων εξελίσσεται ομαλά από τους κληρονόμους των θανόντων συνταξιούχων για την επιστροφή των μειώσεων της περιόδου Ιούνιος 2015-Μάιος 2016.

Διαβάστε επίσης:

Εντός Δεκεμβρίου η πρώτη πληρωμή αναδρομικών σε κληρονόμους

 


ΣΧΟΛΙΑ