Oλιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης / υπεύθυνης δήλωσης από τους κληρονόμους για τα αναδρομικά του 11μήνου 2015 – 2016, αποφάσισε να δώσει η Διοίκηση του ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις θα συνεχιστούν έως την προσεχή Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ενώ επρόκειτο να ολοκληρωθούν αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στον e-ΕΦΚΑ 183.028 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 137.047 αποβιώσαντες συνταξιούχους.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο στάδιο που θα ολοκληρωθεί, εν τέλει, τη Δευτέρα 21/12/2020 και όχι αύριο, οι δικαιούχοι κληρονόμοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση με όλα τα αναγκαία στοιχεία χωρίς να είναι υποχρεωτική η επισύναψη των προβλεπόμενων πιστοποιητικών.
Εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα τα επισυνάπτουν ταυτόχρονα στην αίτησή τους, σε άλλη περίπτωση μπορούν μέχρι 28/2/2021 να επανέλθουν στην υπηρεσία και να τα επισυνάψουν στην αίτηση/υπεύθυνη δήλωση.
Κατά τα λοιπά, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων εξελίσσεται ομαλά από τους κληρονόμους των θανόντων συνταξιούχων για την επιστροφή των μειώσεων της περιόδου Ιούνιος 2015-Μάιος 2016.
Διαβάστε επίσης:
Εντός Δεκεμβρίου η πρώτη πληρωμή αναδρομικών σε κληρονόμους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Intralot και τα big news, η super Alpha Bank, τα διεθνή ραντεβού του Πιερ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι φωνές στο ΜΜ, ποιος έβαλε νάρκη στον εφοπλιστή Οικονόμου και ο Σταθόπουλος της BC σε κέφια (3 φωτό)
- Αξιολόγηση του ΕΣΥ: Βήμα – βήμα η διαδικασία, 7 παράμετροι στο μικροσκόπιο
- Ποιος ζήτησε την παραίτηση Βορίδη, ο άγριος καυγάς στο Μαξίμου, το σχέδιο αλλαγής πρωθυπουργού και γιατί γέμισε «Ινδιάνους» η Λάρισα
- Sichuan Airlines: Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις από τον ΔΑΑ προς Τσενγκντού – Ελληνοκινεζική συνεργασία ορόσημο στις αερομεταφορές
