• Κοινωνία

    Πάπας Φραγκίσκος: Στο νοσοκομείο για επείγουσα επέμβαση

    • NewsRoom
    Ο Πάπας Φραγκίσκος

    Πάπας Φραγκίσκος


    Ο πάπας Φραγκίσκος εισήλθε στην Πολυκλινική Τζεμέλι της Ρώμης, όπου μετέβη χθες το πρωί για ελέγχους, ώστε να χειρουργηθεί σήμερα λόγω εντερικής απόφραξης.

    Την είδηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, η οποία τονίζει πως η εγχείρηση «θεωρείται επείγουσα».

    Ο πάπας, ο οποίος συμπλήρωσε το δέκατο έτος του ως ποντίφικας τον Μάρτιο, υπέφερε από πολλές ασθένειες τα τελευταία χρόνια, ενώ υποφέρει από χρόνια γοναλγία και συχνά πλέον χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του αναπηρικό αμαξίδιο.

    Τον Ιούλιο του 2021 αφαιρέθηκε μέρος του παχέος εντέρου του, με μια επέμβαση που στόχευε στην αντιμετώπιση μιας επώδυνης πάθησης που ονομάζεται εκκολπωματίτιδα, ενώ τον περασμένο Μάρτιο, ήταν αναίσθητος όταν μεταφέρθηκε κατεπειγόντως σε νοσοκομείο.

    Ο 86χρονος ποντίφικας διακομίστηκε και τότε στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης στις 29 Μαρτίου, καθώς έπασχε από βρογχίτιδα. Πήρε εξιτήριο τρεις ημέρες αργότερα και στις λειτουργίες ενόψει του Πάσχα των Καθολικών, εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση.

    Ωστόσο, τον περασμένο μήνα χρειάστηκε να ανατραπεί το πρόγραμμά του λόγω πυρετού.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Παραιτείται της έφεσης – Δεν θα δώσει Πανελλαδικές

    ΗΠΑ: Δυο νεκροί από πυρά σε γιορτή αποφοίτησης μαθητών λυκείου στη Βιρτζίνια

    Νεκρός εντοπίστηκε ο Αμερικανός χειριστής γιοτ στα ανοιχτά της Λήμνου

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ