• Κοινωνία

    Παπαευαγγέλου: Ασπίδα προστασίας και πράξη αλληλεγγύης ο εμβολιασμός

    • NewsRoom
    Παπαευαγγέλου

    Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)


    Για διπλασιασμό κρουσμάτων σε υπερήλικες τις τελευταίες εβδομάδες, με συνεπακόλουθο να αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία, έκανε λογο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

    Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας, σημείωσε, πως το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα αυξήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά φαίνεται ότι σταθεροποιείται (σε υψηλό σημείο) τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

    Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στα νησιά

    Αναφέρθηκε, επίσης σε ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στα νησιά, το οποίο μεταφέρεται στην ηπειρωτική χώρα και στις πόλεις, με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου.

    Ζήτησε, δε, από τους εκδρομείς να υποβληθούν σε τεστ πριν την επιστροφή τους και να αποφύγουν τις επαφές με άλλους ανθρώπους για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

    Χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες δυο εβδομάδες για την πορεία της πανδημίας και κάλεσε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους να προσέχουν τις επαφές τους για 7 – 10 ημέρες και να πραγματοποιούν τεστ.

    Επισήμανε ότι στόχος είναι η μείωση της διασποράς της πανδημίας, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται αύξηση νοσηλειών, διασωληνώσεων και θανάτων.

    Έκκληση για εμβολιασμό

    Τέλος, έκανε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν ενόψει της μετάλλαξης Δέλτα που είναι πιο μεταδοτική, σημειώνοντας, πως ο εμβολιασμός αποτελεί ασπίδα προστασίας και παράλληλα είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης.

    Πηγή: healthstories.gr

    Διαβάστε επίσης

    3.538 νέα κρούσματα και 28 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή
    Θεμιστοκλέους: Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα για εμβολιασμό με τρίτη δόση για όλες τις κατηγορίες
    Προειδοποίηση Θωμαΐδη: Έως και 10.000 κρούσματα ημερησίως από Σεπτέμβριο εάν δεν εμβολιαστούμε



    ΣΧΟΛΙΑ