• ΥΓΕΙΑ

    Θεμιστοκλέους: Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα για εμβολιασμό με τρίτη δόση για όλες τις κατηγορίες

    • NewsRoom
    Μάριος Θεμιστοκλέους

    Ο γ.γρ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους


    Η Επιτροπή Εμβολιασμού εξετάζει τα δεδομένα γύρω από την τρίτη δόση ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

    «Η τρίτη δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους. Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα και θα υπάρξει απάντηση σύντομα. Ισχύει για όλες τις κατηγορίες και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιχειρησιακά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Θα δώσουμε την ακριβή ημερομηνία για την τρίτη δόση», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

    Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως «δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί αν δεν υπάρξει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Στις ηλικίες κάτω των 18 ετών έχουμε αύξηση συμμετοχής».

    «Είμαστε σε μια φάση που έχουμε διαθέσιμα εμβόλια αλλά και ραντεβού», ανέφερε σχετικά με την επάρκεια των εμβολίων, ενώ πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια «να αυξηθεί σε περιοχές η εμβολιαστική κάλυψη».

    Αναφορικά με τις αντιδράσεις από τους υγειονομικούς για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλού μεγαλύτερη και αλλού λιγότερη. «Είχαμε εντυπωσιακή αύξηση στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Το ίδιο αναμένουμε και στο ΕΣΥ. 8 στους 10 υγειονομικούς έχουν εμβολιαστεί. Το πρόβλημα είναι προς την κοινωνία και τους συναδέλφους τους», είπε χαρακτηριστικά.

    Τόνισε δε πως «υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για να καλυφθούν τα κενά των αρνητών υγειονομικών», ενώ τόνισε πως  «είμαστε στο ξεκίνημα του 4ου κύματος και οι υγειονομικοί μπόρεσαν να ξεκουραστούν και απάντηση σε αυτούς πρέπει να τους δώσουν οι συνάδελφοί τους που δεν εμβολιάζονται».

    «Δεν είναι κάτι καινούριο η υποχρεωτικότητα στον δημόσιο τομέα και ειδικά στους υγειονομικούς, είπε ακόμα προκειμένου να μην τίθενται σε κίνδυνο ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι ασθενείς. Για παράδειγμα περνούν από ψυχιατρική εξέταση αλλά και ζητούνται ακτινογραφίες», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης

    Προειδοποίηση Θωμαΐδη: Έως και 10.000 κρούσματα ημερησίως από Σεπτέμβριο εάν δεν εμβολιαστούμε 
    Delta Air Lines: Χαράτσι 200 δολάρια το μήνα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους
    Βασίλης Κικίλιας: Εμβολιασμοί έξω από ναούς από Κυριακή



    ΣΧΟΛΙΑ