• Κοινωνία

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 8 στους 10 αποφοίτους βρίσκουν δουλειά μέσα σε 1 χρόνο από το πτυχίο


    Υψηλή είναι η απορρόφηση των πτυχιούχων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως καταδεικνύεται από πρόσφατη έρευνα που διενήργησε το ακαδημαϊκό ίδρυμα.

    Σύμφωνα με αυτή, το 80% των αποφοίτων του εισέρχεται στην αγορά εργασίας εντός 12 μηνών από τη αποφοίτηση, ενώ το 46% απασχολείται σε αντικείμενο συναφές με αυτό που σπούδασε.

    Την ίδια στιγμή, το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 1η θέση στις πηγές χρηματοδότησης από ιδιωτικούς φορείς και στην 3η θέση στον δείκτη της έρευνας.

    Σημαντική ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση δίνει η πρακτική άσκηση, η οποία αποτελεί πρακτική του Πανεπιστημίου που συνδράμει στην εργασία σε θέσεις πρακτικής άσκησης φορέων του ιδιωτικού, του δημόσιου και του τρίτου τομέα στην Ελλάδα, συναφείς με το αντικείμενο σπουδών και στην κατανόηση της άμεσης σύνδεσης της εκπαίδευσης την αγορά εργασίας.

    Σπουδές με αντίκρισμα

    Σε μια εποχή σημαντικών αλλαγών και ανακατατάξεων εξάλλου, όπου η ψηφιακή τεχνολογία και ο αυτοματισμός έχουν εισβάλει δυναμικά στη ζωή μας, η συνεχής αναβάθμιση των δεξιοτήτων αποτελεί το μεγάλο στοίχημα.

    Στο πλαίσιο αυτό, οι 6 Σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, (Περιβάλλοντος, Κοινωνικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Επιστημών της Διοίκησης, Πολυτεχνική και Θετικών Επιστημών), που εδράζονται σε 6 διαφορετικά νησιά, έχουν προσαρμοστεί τόσο στις ανάγκες της εποχής, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα σπουδών σε σύγχρονα και αναδυόμενα επιστημονικά αντικείμενα με δεκάδες επιλογές σε προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα.

    Ένα από τα ουσιαστικά πλεονεκτήματα του Πανεπιστημίου εξάλλου, το οποίο ακολουθεί από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, είναι η δεμένη ακαδημαϊκή κοινότητα.

    Πιο συγκεκριμένα, οι συνθήκες παραμονής σε νησιωτικές κοινωνίες που είναι πιο μικρές, διευκολύνουν την πρόσβαση στις ερευνητικές υποδομές και την καθημερινή επικοινωνία των φοιτητών/τριών με τα υπόλοιπα μέλη του Πανεπιστημίου, εντός, αλλά και εκτός των χώρων του, γεννώντας τελικά μια δεμένη ακαδημαϊκή κοινότητα.

    Την ίδια στιγμή, όσοι και όσες επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες των εκπαιδευτικών – ερευνητικών εργαστηρίων των Τμημάτων, λαμβάνοντας πρόσθετες γνώσεις ή εξειδικεύοντας αυτές που διαθέτουν ήδη, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που σχεδιάζουν να ακολουθήσουν προς μεταπτυχιακές σπουδές ή στην πορεία για την αγορά εργασίας.

    Αυτό είναι κάτι άλλωστε που συνεισφέρει και στην πολύ αξιόλογη αποκατάσταση των αποφοίτων, όπως καταγράφεται σε σχετικές στατιστικές (75%).

    Τα πτυχία με αντίκρισμα και η ασφαλής επαγγελματική αποκατάσταση είναι αυτή που θα εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά. Στο πλαίσιο αυτό, τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου το καθιστούν ένα αξιόπιστο και ελκυστικό εκπαιδευτικό προορισμό, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

    Διαβάστε επίσης:

    Διοικητές νοσοκομείων: Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης στο Υπουργικό Συμβούλιο

    8 δραστηριότητες που χαρίζουν επιπλέον χρόνια ζωής

    ΙΕΑ: Η παγκόσμια κατανάλωση άνθρακα ανήλθε σε νέο υψηλό ρεκόρ το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ