• Κοινωνία

  Πανεπιστήμια: Έκτακτη σύσκεψη των πρυτάνεων σήμερα για εξετάσεις εξ αποστάσεως

  • NewsRoom
  Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

  Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)


  Έκτακτη σύνοδο θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Δευτέρα, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων προκειμένου να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων του εξαμήνου και κυρίως τη δυνατότητα να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας.

  Υπενθυμίζεται ότι πολλές πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα παραμένουν υπό κατάληψη αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική.

  Εξ αποστάσεως θα παρέμβει στη σύνοδο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί επίσης στη χρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης και τους προϋπολογισμούς των πανεπιστημίων, καθώς και στη θεσμική τους απελευθέρωση από το κράτος.

  Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εξ αποστάσεως εξετάσεις είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος, ενώ για να άρει τις οποίες επιφυλάξεις ο υπουργός Παιδείας θα καταθέσει σειρά από προτάσεις τεχνικού τύπου που, όπως επισημαίνεται, θα διασφαλίσουν τη διαδικασία.

  Οι προτάσεις αυτές φαίνεται να γίνονται αποδεκτές ήδη από κάποια πανεπιστήμια. «Η εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας για την ψηφιακή διεξαγωγή των εξετάσεων στις σχολές που είναι σε εξέλιξη καταλήψεις μπορεί να βοηθήσει σημαντικά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μην χαθεί το εξάμηνο», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Κατσής.

  Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι ηλεκτρονικές εξετάσεις προβλέπονται ρητά όταν είναι αδύνατη η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του ΑΕΙ για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας. Ο νόμος προβλέπει ωστόσο ότι την απόφαση λαμβάνουν οι αρχές των ιδρυμάτων όπως επιβάλλει το αυτοδιοίκητο.

  Διαβάστε επίσης:

  Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από σήμερα το βράδυ στην Αττική – Χιονίζει στα ορεινά της Εύβοιας

  Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Έντονες χιονοπτώσεις στην Αττική από το βράδυ

  Κακοκαιρία: Χιόνια στα ορεινά της Εύβοιας – Σε επιφυλακή η Στερέα Ελλάδα  ΣΧΟΛΙΑ