• Κοινωνία

    Πανελλήνιες 2019: Ολοκληρώνεται σήμερα ο βασικός κύκλος εξέτασης με αυτά τα 4 μαθήματα για τα ΕΠΑΛ

    πανελληνιες

    Πανελλήνιες 2019


    Κλείνει σήμερα ο βασικός κύκλος εξέτασης των Πανελλαδικά αξιολογούμενων μαθημάτων, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων και για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Στο εξής, μέρος των μαθητών έχει να αντιμετωπίσει την εξέταση των ειδικών μαθημάτων, ενώ όλοι περιμένουν πλέον τα αποτελέσματα της βαθμολογίας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός κύκλος εξεταζόμενων μαθημάτων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ολοκληρώθηκε δύο ημέρες νωρίτερα, την Τρίτη. Σήμερα, με τη σειρά τους, οι μαθητές των ΕΠΑΛ δίνουν το τελευταίο τους μάθημα, λίγο πριν ανοίξει ο κύκλος της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων.

    Συγκεκριμένα, οι μαθητές των ΕΠΑΛ εξετάζονται στα εξής μαθήματα:

    -Τεχνολογία Υλικών
    -Οικοδομική
    -Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού
    -Κινητήρες Αεροσκαφών

    H εξέταση των ειδικών μαθημάτων ξεκινά αύριο, με το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας.

    Αναφορικά με τις βάσεις, αναμένεται σημαντική πτώση, κυρίως σε ό,τι αφορά τις θετικές και πολυτεχνικές σχολές. Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), Γιάννης Βαφειαδάκης. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βαφειαδάκης «προέβλεψε» ότι, στις ανθρωπιστικές επιστήμες θα υπάρχει μικρή αύξηση ή θα κινηθούν σταθερά, αντίθετα από το δεύτερο πεδίο, όπου θα υπάρξει σημαντική πτώση. Στις πολυπόθητες ιατρικές σχολές, οι βαθμολογίες στη Χημεία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, ενώ στο Οικονομικό πεδίο ο κ. Βαφειαδάκης τόνισε ότι στα Μαθηματικά τα θέματα «ήταν χειρότερα από το περασμένο έτος», όπως και στο ΑΟΘ.



    ΣΧΟΛΙΑ