ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ανατροπές αναμένεται να διαμορφωθούν οι βάσεις των φετινών Πανελλαδικών σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις. Ιατρικές και Νομικές θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα για ακόμη μία χρονιά, κάτι που δεν συμβαίνει με τις πολυτεχνικές σχολές οι οποίες φαίνεται ότι θα παρουσιάσουν μεγάλη πτώση σε πολλά τμήματα. Οι οικονομικές σχολές επίσης θα σημειώσουν μεγάλη άνοδο, όπως και τα παιδαγωγικά.
Η Νομική της Αθήνας αναμένεται να αυξηθεί κατά 40 με 50 μόρια, Φιλολογικά και σχολές ξένων γλωσσών αναμένεται να έχουν άνοδο ως και 200 μόρια. Στα Παιδαγωγικά τμήματα, ειδικά στην περιφέρεια η αύξηση μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2.000 μόρια.
Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ εκτιμάται ότι θα χάσει πάνω από 100 μόρια. Μικρότερη θα είναι η πτώση στις άλλες πολυτεχνικές σχολές του κέντρου, ενώ στην περιφέρεια θα καταγραφούν απώλειες ακόμα και 300 μορίων. Ο μεγάλος καταποντισμός θα σημειωθεί σε τμήματα Μαθηματικών και φυσικής όπου αναμένεται πτώση ακόμα και 400 μορίων. Στα 800 με 900 μόρια κάτω θα βρεθούν οι σχολές των ΤΕΙ της περιφέρειας.
Οι Νοσηλευτικές αναμένεται να χάσουν ακόμη και 300 μόρια, ενώ περίπου 200 μόρια θα είναι η μείωση σε σχολές Βιολογίας και Κτηνιατρικής.
Οι οικονομικές σχολές αναμένεται να έχουν πτώση περί τα 300 μόρια, ενώ στις σχολές πληροφορικής οι εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για απώλειες από 100 μόρια μέχρι και 800 μόρια.
Οι εκτιμήσεις
| Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας | 15.500-15.700 | |
| Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσ/νικης |
|
|
| Νομική Αθήνας | 18.230-18-250 | |
| Νομική Θεσ/νικης | 17.980-18.000 | |
| Ιατρική Αθήνας | 18.990-19.040 | |
| Ιατρική Θεσ/νικης | 18.880-19-880 | |
| Πολιτικών Μηχανικών – Αθήνα | 16.700-16730 | |
| Μηχανολόγων Μηχανικών – Αθήνα | 18.150-18.160 | |
| Χημικών Μηχανικών – Αθήνα | 17.700-17.720 | |
| Οικονομικό – Αθήνα | 15.170-15-250 |
| Οικονομικών Επιστημών- Θεσ/νικη | 13.990 |
| Τουριστικών Σπουδών – Πειραιά | 13.300-13.350 |
Με πληροφορίες από τον «Ελεύθερο Τύπο»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.