• Κοινωνία

    Πανδημία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μπόρις Τζόνσον- Φήμες για χορήγηση οξυγόνου

    • NewsRoom
    Μπόρις Τζόνσον Βρετανία

    Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασιλείου


    Σοβαρή φαίνεται να είναι η επιδείνωση που αντιμετωπίζει στην υγεία του ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μερικές ημέρες πριν διαγνώστηκε θετικός στον νέο ιό

    Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο, καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη, εξαιτίας του μικροβίου, το οποίο ταλαιπωρεί ολόκληρη την ανθρωπότητα εδώ και μήνες.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Τζόνσον διαγνώστηκε θετικός στον ιό περίπου 10 ημέρες πριν, ενώ χθες εισήχθη στο νοσοκομείο με «επίμονα συμπτώματα» του ιού.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός εισήχθη στο νοσοκομείο St. Thomas στο Γουεστμίνστερ στις 8 χθες το βράδυ, κατόπιν συμβουλής του γιατρού του, αφού συνέχισε να έχει υψηλό πυρετό. Ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επέμεινε χθες πως η εισαγωγή του στο νοσοκομείο δεν ήταν μέτρο «επείγουσας ανάγκης», αλλά για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

    Ωστόσο, η εφημερίδα Times του Λονδίνου ανέφερε, μετά την εισαγωγή του Βρετανού πρωθυπουργού στο νοσοκομείο, του χορηγήθηκε οξυγόνο. Σύμφωνα με άλλα βρετανικά δημοσιεύματα, η κατάσταση της υγείας του δεν έχει επιδεινωθεί, αλλά ούτε έχει υποχωρήσει, καθώς υποφέρει ακόμη από υψηλό πυρετό. Οι ειδικοί, μάλιστα, φοβούνται, μήπως ο Μπόρις Τζόνσον οδηγηθεί τελικά σε πνευμονία.

    Την ίδια ώρα, η Ντάουνινγκ Στριτ έχει αναλάβει να καθησυχάσει τον βρετανικό λαό, λέγοντας πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει «ήπια συμπτώματα». Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που φαίνεται να «ανησυχούν όλο και περισσότερο» για την υγεία του τις τελευταίες ημέρες, αφού, όπως έγινε γνωστό, ο Μπόρις Τζόνσον «βήχει έντονα κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών συνδιασκέψεων».

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός «ήταν πιο βαριά άρρωστος από ότι τόσο αυτός, όσο και οι υπάλληλοί του ήταν διατεθειμένοι να παραδεχτούν», σύμφωνα με την Guardian, η οποία επικαλείται πηγή που υποστηρίζει ότι ο Τζόνσον «παρακολουθείται από γιατρούς που ανησυχούν για την αναπνοή του».

    Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε σχετικά με τη νοσηλεία του Τζόνσον ότι «πηγαίνει καλά και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο γραφείο του».

    «Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται να παραμείνει, όμως άκουσα ότι πηγαίνει καλά και προσδοκώ να τον δω το συντομότερο δυνατόν πίσω στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ», είπε συγκεκριμένα ο Τζένρικ στο ραδιόφωνο του BBC.

    «Δεν επρόκειτο για επείγουσα εισαγωγή, έτσι περιμένω ότι θα επιστρέψει σύντομα στον αριθμό 10», συμπλήρωσε ο Τζένρικ.



    ΣΧΟΛΙΑ