• Κοινωνία

    Πανδημία: Πέθανε ο Επίσκοπος που δήλωνε πως «ο Θεός είναι μεγαλύτερος από τον ιό»

    • NewsRoom

    Ο επίσκοπος Τζέραλντ Γκλεν


    Θύμα της πανδημίας ο επίσκοπος που πίστευε ότι ο ιός είναι ανήμπορος μπροστά στον Θεό

    Ο Τζέραλντ Γκλεν, ο πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας New Deliverance στην Βιρτζίνια, έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο λίγες ημέρες νωρίτερα, όταν δήλωνε ότι «Ο Θεός είναι μεγαλύτερος από τον ιό». Λίγες ημέρες αργότερα, ο πάστορας έφυγε από τη ζωή, νικημένος από την πανδημία που έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη.

    Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η εκκλησία την Κυριακή.

    Σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε η κόρη του, Μαρ-Γκέρυ Κρόλεϊ, ο Γκλεν είχε βρεθεί θετικός στον ιό.

    Ο ίδιος ο επίσκοπος, σε κήρυγμα που απηύθυνε προς το ποίμνιό του, στις 22 Μαρτίου, έλεγε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Θεός είναι μεγαλύτερος από αυτόν τον φοβερό ιό», προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν φοβάται να πεθάνει.

    Να σημειωθεί ότι, την περίοδο εκείνη, είχαν ήδη ξεκινήσει οι εκκλήσεις από το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για αποφυγή των μαζικών συγκεντρώσεων και τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης.

    Την επομένη του κηρύγματος του επισκόπου, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Ραλφ Νορθάμ εξέδωσε εντολή, σύμφωνα με την οποία απαγόρευε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις 10 ατόμων και άνω.

    Λίγες ημέρες αργότερα, στις 4 Απριλίου, η κόρη του Γκλεν δημοσίευσε ένα βίντεο, ανακοινώνοντας ότι τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του, η Μαρσιέτια Γκλεν, είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό.

    Η εκκλησία που ανακοίνωσε τον θάνατο του Επισκόπου ζήτησε από τους πολίτες της Βιρτζίνια να επιτρέψουν στην «στενή οικογένεια να θρηνήσει με τον δικό της τρόπο».

    «Ενώ θρηνούν την επίγεια, γήινη απουσία του οικογενειακού πατριάρχη και του πνευματικού πατέρα τους, υπάρχουν επίσης μέλη της οικογένειας που αγωνίζονται να επιβιώσουν από αυτήν την τρομερή πανδημία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση της εκκλησίας στο Facebook.



    ΣΧΟΛΙΑ