• Κοινωνία

    Ουτρέχτη: Συνελήφθη ο Τούρκος δράστης της επίθεσης με τους 3 νεκρούς

    • NewsRoom


    Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Ουτρέχτη, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό ωρών, τελικά η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.

    Πρόκειται για τον Γκιόκμεν Τάνις, έναν 37χρονο Τούρκο, που θεωρείται πως είναι ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ στην ολλανδική πόλη, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους πέντε.

    Τις ώρες που προηγήθηκαν, η αστυνομία έκανε εφόδους σε αρκετά σημεία, προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη της επίθεσης, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα της επίθεσης. Οι αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, αλλά παράλληλα εξετάζουν και άλλα σενάρια.

    Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί, θα μπορούσαν να είναι «οικογενειακοί λόγοι».

    Ο δράστης της Ουτρέχτης, Γκιοκμέν Τανίς, γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1981 στο Γιόζγκατ της κεντρικής Τουρκίας και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει πολεμήσει στην Τσετσενία.

    «Πριν από λίγα χρόνια είχε συλληφθεί ως ύποπτος για διασυνδέσεις με τον ISIS, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Δεν ήταν ενεργό μέλος της τουρκικής κοινότητας στην Ολλανδία, ήταν μάλλον ερημίτης», δήλωσε στο τουρκικό BBC Τούρκος που τον γνώριζε στην Ολλανδία.

    Στο μεταξύ αν και η Ολλανδική αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι RTV Utrecht μετέδωσε ότι ο Τάνις έχει μακρά προϊστορία με τον νόμο, τόσο για μικρά όσο και για σοβαρά αδικήματα. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς το 2013. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιόοστ Λάνσαγκε απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τάνις έχει βαρύ ποινικό μητρώο.

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν, με τρεις να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας τη Δευτέρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ουτρέχτη: Επαφές με το ISIS φέρεται να είχε ο Τούρκος δράστης της επίθεσης στο τραμ

     



    ΣΧΟΛΙΑ