Κοινωνία

Οργισμένη αντίδραση ΠΟΕΔΗΝ περί χρήσης «φυσιολογικού ορού» στους εμβολιασμούς – «Θα κινηθούμε νομικά»

  • NewsRoom

Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ


Την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκάλεσε η σωρία αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τον «φυσιολογικό ορό» που δήθεν χορηγήθηκε στους πολιτικούς κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού.

«Χθές πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία με απόλυτη επιτυχία. Οι ψεκασμένες απόψεις που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θίγουν τη τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων μας που εμβολίασαν τους Πολιτικούς και Πολιτειακούς παράγοντες, θίγουν επίσης και όσους συναδέλφους εμβολιάστηκαν. Ξαφνικά από ήρωες γίναμε απατεώνες.Αντί για εμβόλια κάνουμε φυσιολογικό ορό», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Ντροπή να διακινούνται τέτοιες απαίσιες απόψεις. Στη πραγματικότητα βλέπουν οι αρνητές των εμβολίων να χάνουν έδαφος και άρχισαν το πόλεμο λάσπης. Θα κινηθούμε νομικά. Τέτοιες απόψεις θίγουν την επαγγελματική ευσυνειδησία μας. Χθές μαζί με τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες εμβολιάστηκαν 60 συνάδελφοι στο Σωτηρία, 50 στο Αττικό και 45 στον Ευαγγελισμό. Όλοι χαίρουν άκρας υγείας. Προς θλίψη των αρνητών… Το ζήτημα είναι να πείσουμε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν. Μόνο το 40% δήλωσε συμμετοχή και η προθεσμία έκλεισε.Με πειθώ και ενημέρωση. Όχι τελεσίγραφα. Να ανοίξει νέα προθεσμία», προσθέτει ο κ. Γιαννάκος.

«Σήμερα αρκετοί συνάδελφοι που δήλωσαν ναι στον εμβολιασμό καλούνται να εμβολιαστούν και αρνούνται. Ζητάνε πίστωση χρόνου. Χάσαμε 17 συναδέλφους από κορονοϊό εκ των οποίων τους 16 συναδέλφους στους δύο τελευταίους μήνες. 13 συνάδελφοι βρίσκονται στις μεθ διασωληνωμένοι. 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν το εμβόλιο μέχρι τώρα και δεν έπαθε κανείς τίποτα.

Ως εκ τούτων μονόδρομος ο εμβολιασμός μας», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο ή φυσιολογικός ορός χορηγήθηκε στον πρωθυπουργό; Πώς μια νοσηλεύτρια καταρρίπτει τις θεωρίες συνομωσίας


ΣΧΟΛΙΑ