• Κοινωνία

    Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Στατιστικά μικρός ο αριθμός των πνιγμών σε πισίνες ξενοδοχείων

    • NewsRoom
    πισινα


    «Τα δυστυχήματα σε κολυμβητικές δεξαμενές δεν είναι ένα γενικευμένο φαινόμενο αλλά αφορούν ένα μικρό αριθμό περιστατικών, αν εξετάσει κανείς στατιστικά τον αριθμό των λουόμενων που έχουν περάσει από τα ξενοδοχεία της χώρας, τα οποία διαθέτουν πισίνες εδώ και πάρα πολλά χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τους πρόσφατους πνιγμούς σε Ρόδο και Κρήτη, που σημειώθηκαν σε πισίνες ξενοδοχείων.

    «Τα πρόσφατα γεγονότα είναι πραγματικά οδυνηρά και θα ήθελα, από την πλευρά μου, να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους», τόνισε ο κ. Τάσιος.

    «Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των κολυμβητικών δεξαμενών, όπως χαρακτηρίζονται οι πισίνες των ξενοδοχείων, υπάρχουν και πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες που ορίζει η νομοθεσία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ένας επόπτης ασφαλείας, που μπορεί να είναι είτε ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου εκπαιδευμένος με πιστοποιημένα σεμινάρια ή ναυαγοσώστης».

    «Υπάρχει επίσης ο εσωτερικός κανονισμός του ξενοδοχείου που ορίζει για παράδειγμα, το ωράριο λειτουργίας και τους κανόνες ασφαλείας, οι οποίοι πρέπει να είναι σε σημείο τέτοιο ώστε όλοι να τους βλέπουν και να είναι γραμμένοι σε τουλάχιστον δύο γλώσσες. Μετά τη λήξη της λειτουργίας της πισίνας (που συνήθως διαρκεί όσο η βάρδια του εργαζόμενου) ο χώρος πρέπει να οριοθετείται».

     Ο κ. Τάσιος επισήμανε ότι και από την πλευρά των πελατών πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και οι ανήλικοι πρέπει πάντα να συνοδεύονται. Για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας διενεργούνται έλεγχοι τόσο από τις περιφερειακές υπηρεσίες τουρισμού όσο και από την αστυνομία.

    Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ