• Κοινωνία

    Ωμή παρέμβαση Αρχιεπισκόπου: Ζητεί ονομαστική ψηφοφορία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

    • NewsRoom
    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


    Σε μια εξωθεσμική παρέμβαση, στην ουσία προτροπή προς τα κόμματα που βρίσκονται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

    Το νομοσχέδιο που αναμένεται να περάσει από τη Βουλή την Πέμπτη έχει προκαλέσει πολλές συγκρούσεις με τον κ. Ιερώνυμο να ζητά ουσιαστικά ο ίδιος… ονομαστική ψηφοφορία.

    Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

    «Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική», τόνισε.

    Και συνέχισε: «Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στον 89,5 το πρωί της Τετάρτης (15.02.24).

    Σημειώνεται ότι σήμερα κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια κατατέθηκε επίσημα αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία από 21 βουλευτές. Παράλληλα, υποβλήθηκαν τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, από την Ελληνική Λύση, τους “Σπαρτιάτες” και τη Νίκη.

    Ο κ. Ιερώνυμος επιχειρεί επί της ουσίας παρέμβαση σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία θέλοντας να πιέσει περαιτέρω τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στο λαό

    Ιερώνυμος: Δεν θα βαφτίζονται παιδιά ομοφύλων
     
    Ιωάννης Ηρειώτης: «Σκέψεις ότι ο δράστης σχεδίαζε να πάρει όμηρο τη Δέσποινα» – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση
     



    ΣΧΟΛΙΑ