• Κοινωνία

    Ομάδα αναρχικών πίσω από την κλεμμένη κάλπη: «Ένα καλωσόρισμα από μας στον Κ. Μητσοτάκη»

    εξαρχεια


    Μια αναρχική ομάδα, που αυτοαποκαλείται «Καλποθήρες εμπρηστές» ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή κλοπή της κάλπης από το 303 εκλογικό τμήμα στην οδό Κωλέττη στα Εξάρχεια, λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

    Με ανάρτηση που έκανε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα ομολόγησε πως τα μέλη της προχώρησαν στην εν λόγω δράση, ενώ, όπως υποστήριξαν, με την κίνηση αυτή θέλησαν να στείλουν «ένα θερμό καλωσόρισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

    Συγκεκριμένα, στο κείμενο που ανήρτησαν αναφέρουν ότι «η δράση αυτή αποτελεί ένα θερμό καλωσόρισμα από τη μεριά μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί πως θα μας τελειώσουν. Σας περιμένουμε…».

    Αναφερόμενοι στην επίθεσή τους γράφουν ότι «τη στιγμή της αποχώρησης μας αφήσαμε δώρο στους νεκροζώντανους υπαλληλίσκους των κομμάτων και τα εθελόδουλα δημοκρατικά σκουπίδια των εφορευτικών επιτροπών ένα (κλεμμένο από μπάτσους) δακρυγόνο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, παραδώσαμε το εσωτερικό της κάλπης στη μόνη μοίρα που του αξίζει: τη φωτιά».

    Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία στο εν λόγω εκλογικό κέντρο θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή.

    Επίθεση, την Κυριακή, σημειώθηκε και σε εκλογικό κέντρο στην οδό Αραχώβης.



    ΣΧΟΛΙΑ