• Κοινωνία

    Ολλανδία: Εντείνει τα μέτρα κατά του κορονοϊού – Εξ αποστάσεως εργασία για τους υπαλλήλους του ΟΗΕ στη Βιέννη

    • NewsRoom


    Τα διάσημα και δημοφιλή Rijkmuseum και το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ κλείνουν τις πύλες τους για τους τουρίστες έως τα τέλη Μαρτίου, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που η ολλανδική κυβέρνηση εφαρμόζει με σκοπό να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

    «Σύμφωνα με την εθνική πολιτική που αφορά τον κορονοϊό, το Rijkmuseum κλείνει τις πύλες του για το κοινό έως τις 31 Μαρτίου 2020», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του μουσείου. Τόσο το «Βασιλικό Μουσείο», όσο και εκείνο του Βαν Γκογκ παραμένουν ανοικτά όλες τις ημέρες του χρόνου, ακόμη και τις εορταστικές.

    Ωστόσο, και άλλα τουριστικά αξιοθέατα στην Ολλανδία, μεταξύ τους το σπίτι της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ και τα μεγάλα μουσεία στη Χάγη και το Ρότερνταμ, έχουν ανακοινώσει πως θα κλείσουν για το κοινό έως τα τέλη του μήνα. Όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο διευθυντής του σπιτιού της Άννας Φρανκ, ο Ρόναλντ Λέοπολντ, οι επιπτώσεις από την επιδημία του covid-19 στον τουρισμό «θα είναι σημαντικές».

    Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε σήμερα μία σειρά από μέτρα για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού απαγορεύοντας κυρίως τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, μέχρι και την 31η Μαρτίου. Αλλά και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το γνωστό ΜΕΤ , ανακοίνωσε πως κλείνει και τα τρία παραρτήματά του λόγω της διάδοσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμησή του.

    Εξ αποστάσεως εργασία για τους υπαλλήλους του ΟΗΕ στη Βιέννη

    Παράλληλα, το παράρτημα του ΟΗΕ στη Βιέννη αποφάσισε σήμερα να επιβάλει την «τηλεργασία» για όλο το «μη αναγκαίο» προσωπικό του από την Δευτέρα και μέχρι τις αρχές Απριλίου, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

    Μέχρι τις 3 Απριλίου, μόνο το απολύτως απαραίτητο προσωπικό θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο κτίριο όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες του Οργανισμού, όπως η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΗΕ. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι θα εργάζονται από το σπίτι τους. Κατά την ίδια περίοδο θα αναβληθούν και όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό που κρίνονται μη αναγκαία. Το μέτρο θα επανεξεταστεί στις 3 Απριλίου, αφού ληφθούν υπόψη η κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί μέχρι τότε και οι συστάσεις των τοπικών αρχών, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

    Στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη εργάζονται περίπου 5.000 άνθρωποι από 125 χώρες. Εκτός από την ΙΑΕΑ, η αυστριακή πρωτεύουσα φιλοξενεί επίσης το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος, τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ανάπτυξης και την Οργάνωση της Συνθήκης για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών.

    Η Αυστρία, όπου έχουν καταγραφεί 361 κρούσματα του Covid-19, έχει λάβει μέτρα, όπως το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των περισσότερων πολιτιστικών θεσμών.



    ΣΧΟΛΙΑ