ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που επρόκειτο να διεξαχθούν στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2020, ακυρώθηκαν με επίσημη ανακοίνωση, πριν από λίγες ημέρες.
Κατά περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ -πέραν των αρχικά προϋπολογισμένων 11,5 δισ. ευρώ- ενδέχεται να αυξηθεί το κόστος για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις της ιαπωνικής οικονομικής εφημερίδας «Nikkei».
Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση, αναβλήθηκε για το 2021, εξ΄ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που πλήττει την υφήλιο με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς.
Ανακοινώνοντας σήμερα, τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας, που θα είναι αρμόδια για τηνδιαχείριση των συνεπειών από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η ΔΟΕ παραιτήθηκε από την ποσόστωση των δημοσιονομικών επιπτώσεων αυτής της απόφασης, υπενθυμίζοντας απλώς το προφανές: «Το πρόσθετο κόστος θα είναι πολύ σημαντικό».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Nikkei», η εκτίμηση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πως θα κοστίσει περίπου 300 δισ. γέν, δηλαδή σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ. Ποσό που θα προστεθεί στα 11,5 δις. ευρώ του αρχικού προϋπολογισμού που είχαν εκπονήσει οι διοργανωτές.
«Εκτός από τις δαπάνες που σχετίζονται με την εξασφάλιση του ανταγωνισμού, η αποζημίωση των εταιρειών κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα αυξηθεί επίσης», αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα και προσθέτει: «Υπάρχουν επίσης, δαπάνες που σχετίζονται με την επιστροφή και μεταπώληση εισιτηρίων που έχουν ήδη πωληθεί. Παράλληλα, η οργανωτική επιτροπή, η οποία απασχολεί 3.300 εργαζόμενους, θα έχει μεγαλύτερο κόστος εργασίας την περίοδο που θα διαρκέσει η αναβολή»
Αυτά τα πρόσθετα κόστη, θα μπορούσαν να εξελίσσονται ανάλογα με τις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν, μεταξύ των διαφόρων στελεχών που είναι επιφορτισμένα με τον σχεδιασμό, όπως η ιαπωνική Oργανωτική Eπιτροπή, η πόλη του Τόκιο, το ιαπωνικό κράτος και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα.
«Νομίζω ότι θα πρέπει να μειώσουμε ορισμένες φιλοδοξίες. Μερικές φορές πρέπει να συμφωνούμε στην αναθεώρηση του σχεδιασμού», δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο και πρόσθεσε επισημαίνοντας πως απαιτούνται άμεσες αποφάσεις: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μπορούν να επιλυθούν ένα προς ένα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Βουλή στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Αυτοματοποιούνται διοικητικές διαδικασίες και δημιουργείται το AI@Parliament
- Πύρινος εφιάλτης σε Αττική, Βοιωτία, Φωκίδα και Φθιώτιδα – Μαίνεται η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό, καλύτερη η εικόνα στην Κεφαλονιά, 11 συλλήψεις για εμπρησμούς (βίντεο)
- Τραμπ: Ο Τραμπ ακυρώνει την επίθεση με προϋπόθεση μία άμεση επίτευξη συμφωνίας» – «Μας το ζήτησε το Ιράν»
- Επαγγελματικά Ταμεία: Γιατί αξίζει να αποταμιεύετε για τη σύνταξή σας – Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.